11:30 13.04.2022

Російське керівництво наказало своїм військовим знищувати усі докази злочинів російської армії в Україні – ГУР Міноборони

1 хв читати
Російське керівництво наказало своїм військовим знищувати усі докази злочинів російської армії в Україні – ГУР Міноборони

Керівництво Росії після міжнародного розголосу воєнних злочинів російської армії у Бучі наказало своїм військовим знищити всі докази їхніх воєнних злочинів в Україні, повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

"Керівництво Росії наказало нищити будь-які докази злочинів своєї армії в Україні. Після широкого міжнародного розголосу геноциду українського народу в м. Бучі Київської області, російські війська почали використовувати в Україні мобільні крематорії", - йдеться у повідомленні.

У ньому уточнюється, що зокрема у Маріуполі зафіксовано перебування 13 мобільних крематоріїв для здійснення зачистки вулиць від тіл загиблих громадян. Усіх потенційних свідків звірств окупанти намагаються ідентифікувати через фільтраційні табори і знищити.

Крім того, військова розвідка України неодноразово фіксувала факти використання мобільних крематоріїв на території Чернігівської області та м. Новоайдару Луганської області.

"Також ЗС Росії використовують мобільні крематорії для знищення тіл російських військовослужбовців, з метою приховування реальної кількості своїх солдатів, які загинули в ході російської агресії проти України та відмови у виплатах сім’ям загиблих росіян", - наголошують у ГУР.

Там додають, що дії російської армії в Україні підпадають під визначення "геноцид" відповідно до Конвенції про запобігання злочину геноциду та покарання за нього та статтю 6 Римського статуту міжнародного кримінального суду.

"Російське керівництво й надалі намагатиметься приховувати факти воєнних злочинів в Україні", - підсумували у відомстві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА