19:09 12.04.2022

Французькі експерти прибули до України для допомоги у розслідуванні воєнних злочинів РФ

2 хв читати
Французькі експерти прибули до України для допомоги у розслідуванні воєнних злочинів РФ

Місія французьких експертів прибула в Україну з ДНК-лабораторією та необхідним обладнанням для організації огляду тіл та упізнання, повідомила генеральний прокурор Ірина Венедіктова.

"Представники правоохоронних органів Франції приєдналися до нашого фронту справедливості. Колеги з французької жандармерії та медичної служби Збройних сил Французької Республіки прибули до України, щоб допомогти у розслідуванні вбивств російськими військовими людей у Київській області", - сказала Венедіктова у м. Буча Київської області.

Як повідомляється на сайті Офісу генпрокурора у вівторок, місія працюватиме в Україні 15 днів. "Зібрані нами спільно з колегами докази будуть використовуватись у національних розслідуваннях, а також можуть бути передані Міжнародному кримінальному суду", - наголосила Венедіктова.

У Бучі вже завершилася ексгумація 49 тіл із великої тимчасової могили біля місцевого храму. Поруч знайшли ще три поховання із 6 тілами. Як повідомила генпрокурор, в одному з них, за попередніми даними, мати та двоє дітей 4 та 11 років. Зі свідчень вважається, що їхній автомобіль був розстріляний і жінка з дітьми повністю згоріли.

"Російські війська діють за тактикою випаленої землі: винищують все живе на своєму шляху. Ці безневинні жертви – черговий доказ їхніх звірств, про які ми кричимо світу і які тихо, скрупульозно та професійно намагаємося розслідувати, щоб притягнути до відповідальності кожного військового злочинця з РФ", - наголосила Венедіктова.

У середу, 13 квітня, розпочнеться розкопка ще одного великого поховання поряд із церквою у Бучі. За попередніми даними, там від 40 до 60 тіл загиблих. До роботи приєднаються і французькі колеги. У складі групи судово-медичні експерти, експерти з балістики, експерти з ДНК-аналізу, експерт з дактилоскопування, вибухотехнік, експерт огляду місця злочину та помічники слідчих.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА