13:14 12.04.2022

СБУ: Росія планувала створення "народних республік" у західних регіонах України

1 хв читати
СБУ: Росія планувала створення "народних республік" у західних регіонах України

Один з учасників злочинного угруповання, яке планувало за завданням РФ створення "народних республік" у західних областях України, почав співпрацювати зі слідством і повідомив, що підготовка до повалення конституційного ладу України розпочалася ще влітку 2021 року, повідомляє СБУ.

"Кремль планував створити "народні республіки" в західних областях України, але СБУ цьому завадила. Один з учасників угруповання пішов на співпрацю зі слідством", - ідеться в повідомленні СБУ у вівторок у телеграм-каналі.

В українській спецслужбі повідомляють, що, виходячи зі свідчень учасника угруповання, робота з повалення конституційного ладу в Україні розпочалася ще влітку 2021 року. "На нього (учасника угруповання) вийшов відставний співробітник ворожої розвідки, який виявився організатором "схеми". Він заявив про намір створити нове народовладдя в Україні, і якщо чинна влада сама не піде у відставку, то група перейде до силового сценарію. Для захоплення влади угруповання мало завербувати 500 бойовиків, бажано з колишніх військовослужбовців АТО, та забезпечити їх зброєю", - інформують у СБУ.

У повідомленні наголошується, що втілення плану мало збігтися з повномасштабним вторгненням РФ в Україну, але завдяки роботі СБУ мережу було викрито, а її організатора та ключових осіб затримано на початку березня в Івано-Франківській і Хмельницькій областях.

"Один зі спільників визнав свою провину і дав показання на організатора", - уточнюють в українській спецслужбі.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА