07:57 09.04.2022

Президент Єврокомісії: Те, що сталося у Бучі, - це виклик усьому світовому співтовариству, і це вирішальний момент

2 хв читати
Президент Єврокомісії: Те, що сталося у Бучі, - це виклик усьому світовому співтовариству, і це вирішальний момент

Те, що сталося у Бучі, – це виклик усьому світовому співтовариству, і це вирішальний момент, заявила президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн.

"Я сьогодні розпочала день із відвідування Бучі, тому що, перебуваючи в Бучі й побачивши на власні очі те, що сталося, я можу сказати, що наша людяність отримала виклик у Бучі. Весь світ тепер голосує за те, щоб виключити Росію із Ради з прав людини. Це виклик всьому світовому співтовариству, і це вирішальний момент. Це момент, коли нам треба думати і боротися, намагаючись отримати відповідь на запитання: переможуть ці жахливі руїни чи переможе наша людяність, домінуватиме автократія чи демократія, право сили чи правовладдя. Ось що стоїть на кону у цій війні", - сказала Ляєн на пресконференції з президентом України Володимиром Зеленським у Києві у п'ятницю.

Фон дер Ляєн зазначила, що Росія розпалила цю війну, але йдеться про більше ніж напад на Україну, є велике глобальне питання.

"З цієї причини ваша боротьба - це наша боротьба. Сьогодні в Києві я хочу передати вам звістку від ЄС: ми на вашому боці, ми стоїмо пліч-о-пліч із вами", - запевнила вона.

Президент Єврокомісії також висловила співчуття сім'ям загиблих унаслідок ракетного удару РФ по Краматорську та наголосила на важливості того, щоб кожна країна заявила про те, що це неприйнятно і матиме наслідки для світового порядку та місця, яке займатиме Росія у цьому світовому порядку.

"Із самого початку я хочу висловити своє співчуття сім'ям, дітям, невинним людям, які зазнали нападу в Краматорську на вокзалі. Це жах. Я глибоко співчуваю цим людям та сім'ям, які намагалися евакуюватися", - сказала фон дер Ляєн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА