19:06 05.04.2022

Нацгвардія взяла ЧАЕС під охорону

2 хв читати
Нацгвардія взяла ЧАЕС під охорону

Підрозділи Національної гвардії України прибули на Чорнобильську атомну електростанцію у вівторок, 5 квітня, та взяли об'єкт під свою охорону, повідомляється на сторінці Державного спеціалізованого підприємства "Чорнобильська АЕС" у Facebook.

"Основними завданнями нацгвардійців на майданчику є охорона та оборона ядерних установок, а також фізичний захист ядерних матеріалів", - йдеться у повідомленні.

У самого підприємства серед ключових завдань залишається перевірка Збройними силами України безпеки майданчика та його транспортної інфраструктури, а також перевірка радіаційного стану приміщень і об'єктів станції, де знаходилися окупаційні війська РФ, які повністю нехтували правилами радіаційної безпеки.

Також необхідно провести ротацію персоналу зміни, що знаходиться на майданчику. Це 46 добровольців-працівників, які вирушили на майданчик ЧАЕС 20 березня, а також 13 працівників, які продовжують перебувати на робочих місцях від самого початку окупації станції вже близько 1000 годин.

Як повідомлялося, 31 березня російські окупанти залишили майданчик ЧАЕС, розграбувавши його. 2 квітня на станції було піднято український прапор.

Російські окупанти підписали акт наміру залишити майданчик ЧАЕС у вигляді документа "акт прийому та передачі охорони ЧАЕС", в якому позначили, що "претензій з боку адміністрації об'єкта, що охороняється, щодо військ національної гвардії Російської Федерації немає".

За даними НАЕК "Енергоатом", окупанти рили окопи безпосередньо в Рудому лісі, найбільш забрудненому місці зони відчуження, в результаті чого зазнали сильного радіаційного опромінення і вирішили піти із зони.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пошуково-рятувальну операцію в Чернігові завершено: 18 загиблих, 78 поранених

Збито всі 13 ударних безпілотників "Шахед", які атакували Україну

Суд обрав запобіжний захід організаторам злочинної групи Чернівецької митниці

Віцеканцлер Німеччини Габек прибув в Україну для підготовки конференції з відновлення

Прем'єр Нідерландів готовий закуповувати у партнерів системи ППО Patriot для постачання Україні

Розвідники спецпідрозділу "Кабул 9" за дві доби виявили та знищили дев’ять одиниць військового транспорту і склад боєприпасів

Окупанти обстріляли 22 населені пункти на Харківщині, виникли пожежі

В Івано-Франківській області ППО збила всі ворожі БПЛА, у результаті падіння уламків виникли пожежі

У Херсонській області за добу через обстріли 16 людей дістали поранення

У Чернігові кількість загиблих унаслідок ракетного удару на ранок зросла до 18 людей

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА