19:25 25.03.2022

Україна, Литва та Польща створили спільну слідчу групу для розслідування військових злочинів РФ

2 хв читати
Україна, Литва та Польща створили спільну слідчу групу для розслідування військових злочинів РФ

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова з генеральним прокурором Литви Нідою Грунскене та генеральним прокурором – міністром юстиції Польщі Збігнєвом Зьобро підписали Угоду про створення спільної слідчої групи для розслідування агресії РФ та її військових злочинів на території України.

"Колеги-прокурори Литви та Польщі першими простягли руку професійної допомоги після повномасштабного вторгнення РФ в Україну і приступили до своїх національних розслідувань. Тепер ми об'єднуємо зусилля Люблінського трикутника справедливості, щоб протистояти злу на юридичному фронті", - заявила Венедіктова, йдеться в повідомленні на телеграм-каналі.

Зазначається, що діяльність ССГ буде зосереджена на зборі, безпечному зберіганні та швидкому обміні інформацією та доказами військових злочинів РФ, зібраними під час розслідувань на території держав-сторін, а також оперативно-розшукових заходах. Крім того, вона опікуватиметься виявленням активів військових злочинців з метою їх заморожування та конфіскації.

"Наша спільна слідча група відкрита для інших країн-учасників. Наразі окрім України ще 9 країн здійснюють власні розслідування щодо війни, розв'язаної РФ: Литва, Польща, Словаччина, Естонія, Німеччина, Швеція, Латвія, Норвегія та Франція. Також очікуємо в нашій обоймі Офіс прокурора Міжнародного кримінального суду", – додала генпрокурор.

Під час зустрічі литовські та польські колеги розповіли про вже здійснені кроки у власних національних розслідуваннях. Насамперед, вони працюють зі свідками та потерпілими – біженцями з України. Також в обох країнах розпочали роботу спеціальні захищені сайти для збору доказів – аналоги єдиного ресурсу Офісу генпрокурора warcrimes.gov.ua.

 

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Будинок для ВПО відкрито в одному із сіл Великогаївської громади Тернопільщини

Росіяни обстріляли Запорізьку область, є загиблий - ОВА

Прем'єр Хорватії візьме участь у Саміті миру - Зеленський

Голова УІНП: Меморіалізація російсько-української війни буде складною

Кількість загиблих у Черкаській Лозовій зросла до семи - прокуратура

Понад 400 тис. українців оновили свої дані в застосунку "Резерв+" - Міноборони

Голова УІНП: 24 лютого поки що має залишатися неофіційною датою, що підсвічується державою як День люті

У Кропивницькому районі пролунали вибухи, постраждалих і руйнувань немає - ОВА

Голова УІНП про народні меморіали на майдані Незалежності та біля стіни Свято-Михайлівського монастиря: Потрібно запропонувати якісну альтернативу

Голова УІНП сподівається, що київська влада або якийсь меценат усе-таки створять Музей монументальної пропаганди

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА