20:08 21.03.2022

Для дітей-переселенців у країнах перебування можуть бути організовані окремі класи з навчанням за держстандартами та програмами України

2 хв читати
Для дітей-переселенців у країнах перебування можуть бути організовані окремі класи з навчанням за держстандартами та програмами України

У Міністерстві освіти та науки заявляють, що для дітей-переселенців у країнах перебування можуть бути організовані окремі класи, навчання у яких проводитиметься за державними стандартами та освітніми програмами України.

"З ініціативи громадських організацій українців в окремих країнах (за сприяння органів управління освітою цих країн та місцевої влади), для переселенців можуть бути організовані окремі установи та класи, навчання в яких проводитиметься за державними стандартами та освітніми програмами України. Видача документів про освіту за таких умов здійснюватиметься Міжнародною українською школою (МУШ) або будь-якою іншою установою середньої освіти України, з якою у громадських організацій чи навчальних закладів країн перебування будуть відповідні угоди щодо допомоги українським дітям. Усі учні мають бути в установленому законодавством України порядку зараховані до МУШ чи іншого навчального закладу", - йдеться у повідомленні пресслужби Міносвіти.

Наголошується, якщо школа, де діти навчалися в Україні, вже організувала дистанційне навчання, необхідно рекомендувати учням підключитись до нього. Встановити контакт зі своїм закладом мають батьки.

Батьки можуть також звернутися до Міжнародної української школи із заявою про зарахування на екстернат на індивідуальній основі.

Для групової чи індивідуальної роботи діти можуть використовувати будь-які онлайн-ресурси, насамперед сайт та застосунок "Всеукраїнська школа онлайн", де розміщені всі навчальні матеріали для учнів 1-11 класів.

"Міжнародна українська школа Міністерства освіти і науки України також підготувала програми самостійної роботи, де розміщені посилання на електронні підручники та дидактичні/мультимедійні матеріали. Програми самостійної роботи впорядковані за класами та предметами", - йдеться в повідомленні.

З інформацією можна ознайомитись за посиланням: https://uis.org.ua/methodic/

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Миколаєві під час гасіння пожежі постраждало 5 рятувальників

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

США таємно поставили Україні ракети ATACMS, українські сили вперше застосували їх минулого тижня

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА