21:14 18.03.2022

Лідери ЄС на саміті обговорять питання створення для України Фонду солідарності з метою відновлення країни

2 хв читати
Лідери ЄС на саміті обговорять питання створення для України Фонду солідарності з метою відновлення країни

Лідери Європейського союзу на саміті, який відбудеться 24-25 березня у Брюсселі, мають намір обговорити питання створення для України "Фонду солідарності".

Йшлося про це під час телефонної розмови між президентами Європейської ради та України Шарля Мішеля та Володимира Зеленського, повідомив у п'ятницю на умовах анонімності високопосадовець ЄС.

Зокрема, Мішель і Зеленський говорили про те, що Україна "потребує доступу до міжнародної ліквідності для фінансування імпорту предметів першої необхідності та військової техніки". "У поточних умовах Україна не може випускати облігації на міжнародному фінансовому ринку для покриття своїх потреб. Також йде відтік приватних інвестицій. Тому вони розглядали можливість створення Фонду солідарності з Україною, який би допоміг країні підтримувати її військові зусилля", - повідомив співрозмовник.

Зокрема, такий Фонд солідарності України може передбачати у короткостроковій перспективі "ліквідність для продовження функціонування органів державної влади, поточних оборонних заходів та надання основних послуг для задоволення нагальних потреб громадян (житло, харчування, охорона здоров'я тощо) в умовах війни". "У довгостроковій перспективі потрібні величезні інвестиції для реконструкції економіки (інфраструктури, мереж, підприємств тощо) з метою економічної прив'язки до Заходу. Загалом трастовий фонд солідарності зміцнить національний суверенітет України у фінансових питаннях. Партнери могли б зробити свій внесок у фонд через міжнародну конференцію донорів", - деталізував високопосадовець. "Щодо підтримки з боку ЄС, то президент Євроради ще раз наголосив на постійній підтримці України у політичному, фінансовому, гуманітарному та матеріальному плані", - деталізував високопосадовець.

За його словами, це питання також буде предметом обговорення засідання Європейської ради на рівні лідерів держав та урядів.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Mercedes-Benz заявляє, що Міністерство юстиції США завершило розслідування скандалу з викидами дизельних двигунів

Помаранчева лихоманка: у Нідерландах відсвяткували день народження короля

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА