14:01 18.03.2022

Ferrexpo продовжило термін звітності за 2021 рік до 30 червня через агресію РФ, продовжує роботу

2 хв читати

Гірничорудна компанія Ferrexpo plc (LSE: FXPO) з активами в Україні після консультацій з Управлінням фінансового регулювання та нагляду встановила крайній термін публікації фінансових результатів компанії за 2021 рік - 30 червня 2022 року.

Згідно з повідомленням Ferrexpo, це продовження оприлюднення звітності пов'язане з невизначеністю, що зберігається через вторгнення Росії в Україну, що вплинуло на можливість компанії завершити всі необхідні процеси з підготовки результатів діяльності.

Наразі, з огляду на невизначеність ситуації в Україні, група, як і раніше, не може вказати дату публікації фінансової звітності компанії за 2021 рік, констатується в оголошенні.

Головний виконавчий директор (СЕО) Джим Норт (Jim North) у своєму коментарі зазначив, що ситуація в Україні безпрецедентна для Ferrexpo та непередбачувана.

"Рішення використовувати доступне продовження оприлюднення звітності було ухвалено у світлі значної невизначеності групи щодо її найближчих перспектив, а також здатності групи завершити свою фінансову звітність і для незалежних аудиторів групи для завершення своїх аудиторських процедур. Незважаючи на тривалий і стрімкий характер подій в Україні, продовження до 30 червня 2022 року дасть нам додатковий час для завершення необхідних робочих процесів для оприлюднення наших підсумків за рік", - пояснив гендиректор.

Він також додав, що Ferrexpo і надалі приділятиме увагу захисту працівників та місцевих спільнот, а також робитиме свій внесок в українську економіку за рахунок виробництва залізорудних окатишів.

"Ми намагатимемося опублікувати наші звіти, щойно ситуація в Україні дасть нам змогу це зробити", - резюмував топменеджер.

Як повідомлялося, Ferrexpo 25 лютого направило низці клієнтів повідомлення про форс-мажор через припинення відвантаження окатишів споживачам у порту "Південний" на Чорному морі після відповідної інформації портової влади.

Ferrexpo – залізорудна компанія з активами в Україні. Ferrеxpo належить 100% акцій Полтавського ГЗК, 100% Єристівського ГЗК та 99,9% Біланівського ГЗК.

Компанія протягом першого півріччя 2021 року збільшила виручку на 74,3% – до $1 млрд 352,66 млн, її чистий прибуток зріс у 2,7 раза – до $661,43 млн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА