22:27 17.03.2022

Персональні дані та інформація новинних сайтів у процесі втручання російських хакерів у їх роботу не постраждали

1 хв читати
Персональні дані та інформація новинних сайтів у процесі втручання російських хакерів у їх роботу не постраждали

Фахівці Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації, Служби безпеки України, Національного координаційного центру кібербезпеки при РНБО України та Кіберполіції здійснили ретельну перевірку фактів втручання в роботу сайтів онлайн-ЗМІ, які зазнали атаки хакерів із Російської Федерації.

Як зазначається в повідомленні в телеграм-каналі Держспецзв'язку, за результатами атаки на сайти низки українських ЗМІ на головних сторінках постраждалих сайтів було розміщено заборонену в Україні символіку, яку також використовують військові Російської Федерації, котрі наразі ведуть відкриту війну в Україні.

"Внаслідок атаки не постраждали жодні персональні дані чи інформація, яка містилася на ресурсах, що були атаковані. Водночас попередні результати розслідування дозволяють говорити про низький рівень підготовки зловмисників. Уже ідентифіковано мережі та сервери, які вони використовували для атаки. Їхні дії будуть кваліфіковані як підтримка країни, яка вчиняє злочини проти людства та людяності", - наголошують у Держспецзв'язку.

На думку відомства, підготовка цієї нескладної атаки, що полягала в експлуатації вразливості рекламної програми, готувалася від початку відкритої російської агресії.

Наразі загрозу вже ліквідовано, всі ресурси відновили свою роботу.

Докази, зібрані під час розслідування, буде використано для притягнення винних до відповідальності.

Джерело: https://t.me/dsszzi_official/2404

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА