18:04 17.03.2022

З Маріуполя виїхало своїм транспортом близько 30 тис. людей, понад 350 тис. маріупольців ховаються в укриттях від безперервного обстрілу окупантів – міськрада

2 хв читати
З Маріуполя виїхало своїм транспортом близько 30 тис. людей, понад 350 тис. маріупольців ховаються в укриттях від безперервного обстрілу окупантів – міськрада

Від постійних авіаударів російського окупанта в Маріуполі у сховищах та підвалах ховаються понад 350 тис. жителів міста, 30 тис. вдалося виїхати з міста власним транспортом, повідомляє Маріупольська міськрада.

"Ситуація в Маріуполі критична. Місто в блокаді вже 16 діб, більше ніж 350 тисяч маріупольців продовжують ховатися у сховищах та підвалах від безперервного обстрілу з боку російських окупаційних військ. У середньому на добу на місто скидають від 50 до 100 авіабомб", – йдеться в повідомленні міськради в телеграм-каналі.

У повідомленні наголошується, що, за попередньою оцінкою, близько 80% житлового фонду міста зруйновано, з них майже 30% не підлягає відновленню.

"Збройні сили України продовжують героїчно тримати оборону Маріуполя і відбивати атаки ворога, що перевершує за чисельністю. Бої йдуть вже на околицях міста. Але українські захисники самовіддано борються за кожну вулицю", - йдеться в повідомленні.

Також Маріупольська міськрада інформує, що за останні дві доби маріупольці почали виїжджати особистим транспортом із міста у бік Бердянська та потім на Запоріжжя.

"Загалом близько 6500 легкових машин вирвалися з облогового Маріуполя. Частина людей уже дісталася Запоріжжя, де вони отримали необхідну першу допомогу в центрах підтримки. Усього з Маріуполя виїхало на власному транспорті близько 30 тисяч людей", - наголошується в повідомленні.

Також у міськраді повідомляють, що 16 березня внаслідок бомбардування знищено Драматичний театр та будівлю басейну "Нептун".

"У цих місцях від постійних обстрілів ховалися сотні людей, переважно жінки, діти та люди похилого віку. Учора і сьогодні, незважаючи на безперервні обстріли, наскільки це можливо, триває розбір завалів та порятунок людей. Інформація щодо постраждалих ще уточнюється", - йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА