15:02 14.03.2022

У ЄС наголошують на "ознаках" можливості використання РФ у війні з Україною хімічної або біозброї - Стано

2 хв читати
У ЄС наголошують на "ознаках" можливості використання РФ у війні з Україною хімічної або біозброї - Стано

У Європейському Союзі говорять про "ознаки" можливості використання Росією у війні з Україною хімічної чи біологічної зброї та закликають припинити подальшу ескалацію, так само як і використання забороненої зброї.

"Якщо буде використано хімічну зброю - це буде дуже погано. Ми вже отримали ознаки щодо можливого інсценування атаки або хімічною, або біологічною зброєю російськими окупаційними силами в Україні", - сказав у понеділок у Брюсселі представник Європейської комісії Петер Стано.

За його словами, ці ознаки ґрунтуються на тому, що російські офіційні особи поширюють інформацію про "так звану біохімічну лабораторію та інший нонсенс, що є абсолютною неправдою". "ЄС готовий до будь-якого сценарію. Але давайте не спекулюватимемо і сфокусуємося на зусиллях, спрямованих на те, щоб зупинити агресію проти українського народу та України як країни, вивести російські війська і знайти вирішення цієї кризи шляхом переговорів, а не використанням сили та зброї, забороненої зброї", - наголосив Стано.

При цьому він констатував, що те, що "ми бачимо досі, - це безвідповідальна поведінка на українській території", яка полягає не лише в тому, що обстрілюють цивільну інфраструктуру, а й обстрілюють атомні станції". "Це дуже небезпечно, і міжнародна спільнота реагує, щоб зробити все можливе, щоб зупинити російську окупаційну машину від подальших атак, включаючи використання забороненої зброї", - додав представник ЄК.

Стано також засудив атаку Яворівського міжнародного центру з підготовки миротворців. "Ми засуджуємо цю атаку, як і всі атаки в Україні", - констатував він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Віцеканцлер Німеччини Габек прибув в Україну для підготовки конференції з відновлення

Прем'єр Нідерландів готовий закуповувати у партнерів системи ППО Patriot для постачання Україні

Розвідники спецпідрозділу "Кабул 9" за дві доби виявили та знищили дев’ять одиниць військового транспорту і склад боєприпасів

Окупанти обстріляли 22 населені пункти на Харківщині, виникли пожежі

В Івано-Франківській області ППО збила всі ворожі БПЛА, у результаті падіння уламків виникли пожежі

У Херсонській області за добу через обстріли 16 людей дістали поранення

У Чернігові кількість загиблих унаслідок ракетного удару на ранок зросла до 18 людей

Сили оборони за добу ліквідували 910 окупантів

Українська авіація завдала ударів по восьми районах розміщення сил противника

За добу на фронті було 87 зіткнень, на бахмутському напрямку ЗС України відбили 24 атаки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА