11:49 11.03.2022

Шойгу заявляє про понад 16 тис. добровольців з Близького Сходу, які готові воювати за "ДНР"/"ЛНР"

2 хв читати

До Міноборони РФ надійшло понад 16 тис. заявок від добровольців із Близького Сходу, які хочуть воювати за "ДНР" та "ЛНР", заявив міністр оборони Росії Сергій Шойгу на нараді у президента РФ Володимира Путіна в п'ятницю.

На тлі постачання західної зброї Україні Шойгу запропонував поставити "ДНР" та "ЛНР" також засоби протиповітряної оборони.

"У нас є пропозиція - для забезпечення вищої боєздатності міліції "ЛНР" та "ДНР" передати їм на озброєння засоби протиповітряної оборони, зокрема ПЗРК, та протитанкові ракетні комплекси", - сказав Шойгу на нараді президента РФ Володимира Путіна з постійними членами Ради безпеки РФ.

За словами Шойгу, цей крок необхідний "на тлі того, що відбувається абсолютно безконтрольне постачання озброєння, різного озброєння в Україну з усіх боків".

"На мою думку, вже там ніхто не рахує, кому, куди, скільки розподіляється, про це сьогодні було не раз сказано", - сказав Шойгу про постачання західними країнами зброї в Україну.

"У нас скупчилася велика кількість зброї, української зброї: це танки, бронемашини і всі види стрілецької зброї, досить багато, артилерія. Крім цього, багато комплексів Javelin та Stinger. Пропонується це також передати Луганській та Донецькій "республікам", міліції, для того щоб вони могли ефективніше здійснювати оборону своїх республік", - сказав міністр оборони РФ.

Він заявив, що до Міноборони РФ надійшло понад 16 тис. заявок від добровольців із Близького Сходу, які хочуть воювати за "ДНР" та "ЛНР".

"До нас надходить величезна кількість заявок від різного роду добровольців із різних країн, які хотіли б приїхати до Луганської та Донецької "народних республік" для того, щоб брати участь у тому, як вони вважають, визвольному русі. Найбільша кількість - із країн Близького Сходу: вже понад 16 тисяч заявок", - сказав Шойгу.

"І тут, звісно, ми вважаємо за правильне позитивно відреагувати на запити, тим паче, що ці запити не за гроші, а за справжнім бажанням цих людей. Багатьох із них ми знаємо, вони допомагали в боротьбі з ІД (заборонена в РФ терористична організація)" у найскладніший час, останні десять років", - сказав Шойгу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зафіксовано влучення в двох районах Харкова, інформації про постраждалих немає

На фронті за добу сталося 114 бойових зіткнень, ворог втратив 160 осіб л/с на харківському напрямку

На місці прильоту "шахеда" в Основ'янському районі Харкова сталася пожежа

Харків під атакою ворожих "шахедів"

НАТО розглядає можливість відправки військових інструкторів в Україну - ЗМІ

НБУ в четвер підвищив офіційний курс гривні на 14 коп.

Військам РФ не вистачає потужності, щоб досягти стратегічного прориву на харківському напрямку - Каволі

"Укренерго" в п'ятницю з 8:00 до 19:00 розраховує обійтися без обмежень е/е

Ворог намагається тиснути на оборону на харківському напрямку, найгарячіша ситуація на покровському напрямку

Завдяки Силам оборони сьогодні вдалося додати впевненості напрямку Вовчанська, однак загрози все ще є - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА