12:46 10.03.2022

Конституційний суд РФ втратив членство у Конференції європейських конституційних судів

1 хв читати

Конституційний суд РФ втратив членство у Конференції європейських конституційних судів, повідомляє пресслужба КС України із посиланням на заступника голови КС України Сергія Головатого.

"Конституційний суд Російської Федерації з 10 березня 2022 року втратив членство в Конференції європейських конституційних судів на підставі п1. ст.7 статуту Конференції. Про це йдеться в листі голови Конференції європейських конституційних судів Домніки Маноле, надісланому 10 березня всім президентам/головам конституційних судів, які є членами Конференції європейських конституційних судів", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у КС України у четвер.

У суді нагадали, що 1 березня КС України надіслав листа із пропозицією припинити членство КС РФ у Конференції європейських конституційних судів, у відповідь на це звернення було розпочато письмову процедуру голосування за позбавлення членства КС РФ в організації. Таку ініціативу Конституційного Суду України підтримали президенти конституційних судів Австрії, Бельгії, Грузії, Естонії, Латвії, Литви, Словаччини та Чехії.

У КС України додали, що наразі триває процедура голосування про припинення членства КС Республіки Білорусь за ініціативою КС України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА