15:38 09.03.2022

Російські атомники мають кричати про ситуацію із захопленням українських АЕС, але вони вперто мовчать - голова "Енергоатому"

2 хв читати
Російські атомники мають кричати про ситуацію із захопленням українських АЕС, але вони вперто мовчать - голова "Енергоатому"

НАЕК "Енергоатом" не має жодної підтримки з боку російських колег-атомників, хоча вони, безперечно, розуміють усю небезпеку та ризики бойових дій та захоплень українських АЕС військовими РФ, заявив голова компанії Петро Котін.

Ми дуже мало сподівань залишаємо на якусь підтримку з боку російських атомників, що вдасться до них достукатися. Історично як НАЕК ми перебуваємо під егідою Московського центру Всесвітньої асоціації операторів АЕС. Там дуже багато людей працюють у цьому центрі, які наразі мають просто кричати, що один із їхніх членів потрапив у таку ситуацію, коли його об'єкти бомблять, але ми не чуємо жодних голосів", - сказав він під час телемарафону "UAразом" у середу.

Щодо ситуації зі знеструмленням ЧАЕС, голова "Енергоатому" наголосив, що основна небезпека цього полягає у відсутності електропостачання сховища відпрацьованого ядерного палива СВЯП-1, де перебуває паливо, відвантажене з усіх енергоблоків ЧАЕС, понад 20 тис. паливних збірок.

"Воно потребує постійного охолодження, там відпрацьовано відповідну схему, охолодження здійснюється електричними насосами", - пояснив Котін.

Наразі, за словами Котіна, із загарбниками ведуть переговори про "зелений коридор" для того, щоб ремонтні бригади НЕК "Укренерго" могли усунути пошкодження ЛЕП та повернути електропостачання на ЧАЕС.

Як повідомлялося, системний оператор НЕК "Укренерго" вранці 9 березня повідомила, що Чорнобильська АЕС внаслідок ворожих дій російських окупантів повністю знеструмлена діями російських окупантів. Бойові дії продовжуються, що унеможливлює ремонтні роботи та відновлення енергопостачання, зазначили в НЕК.

У свою чергу НАЕК "Енергоатом" у своєму Телеграм-каналі уточнила, що знеструмлення всіх ядерних об'єктів зони відчуження пов'язане з пошкодженням ЛЕП 750 кВ ЧАЕС - ПС "Київська", що також спричинило знеструмлення міста Славутич.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Mercedes-Benz заявляє, що Міністерство юстиції США завершило розслідування скандалу з викидами дизельних двигунів

Помаранчева лихоманка: у Нідерландах відсвяткували день народження короля

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА