13:53 09.03.2022

Конгрес США оприлюднив проєкт бюджету на 2022 рік, планує виділити $13,6 млрд на допомогу Україні

2 хв читати

Лідери Конгресу США оприлюднили законопроєкт про фінансування федерального уряду на 2022 фінансовий рік, що передбачає військову та гуманітарну допомогу Україні, а також виділення коштів на боротьбу з пандемією коронавірусу.

Пакет фінансових заходів обсягом $1,5 трлн передбачає виділення $13,6 млрд на допомогу Україні. Водночас приблизно половину цієї суми буде спрямовано на гуманітарну допомогу та підтримку економіки країни, решту - на оборонні потреби України та союзників США в країнах Балтії та Східній Європі, пише газета The Wall Street Journal.

Законопроєкт також визначає обсяги витрат США на оборону та інші статті видатків у 2022 році, він став результатом багатомісячних переговорів лідерів Демократичної та Республіканської партій.

Документ, зокрема, передбачає виділення $730 млрд на фінансування необоронних проєктів, що на $46 млрд більше, ніж у 2021 році, та є найвищим показником за чотири роки. На оборонні витрати передбачено $782 млрд – на $42 млрд більше, ніж роком раніше.

Крім того, розробники законопроєкту пропонують виділити $15,6 млрд на боротьбу з пандемією коронавірусу і в США, і в інших країнах світу. Серед заходів - підготовка до виникнення нових штамів коронавірусу та чергового стрибка кількості заражень.

Палата представників США, як очікується, проведе голосування щодо законопроєкту у середу та скерує його на розгляд до Сенату. Передбачається, що проєкт отримає схвалення обох палат Конгресу США, оскільки у переговорах щодо його структури брали участь лідери обох партій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поки що немає жодного підтвердження, що РФ насправді має намір завдати ударів по лікарнях у Києві - військова адміністрація

На Набережному шосе в Києві 27 квітня короткочасно обмежать рух транспорту - КМДА

Окупанти вивели на бойове чергування в Чорне море два носії "Калібрів" - Сили оборони півдня

Інформатора воєнної розвідки РФ, який шпигував за артилерією ЗСУ, засуджено до 11 років в'язниці

Кабмін України затвердив порядок призначення та виплат допомоги дітям із ВІЛ

Зеленський із дружиною у Славутичі вшанували пам'ять ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС

У Золотій Балці Херсонської області двоє постраждалих від атаки російського дрона - обладміністрація

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА