12:06 02.03.2022

Гуманітарна ситуація в Луганській області задовільна – голова ОВА

2 хв читати

Голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай заявляє, що гуманітарна ситуація у населених пунктах області задовільна.

"Гуманітарна ситуація в населених пунктах області задовільна. Частково відкриті магазини, аптеки, банки, пошта, АЗС. Проїзд між містами ускладнений. Подекуди небезпечний", - написав Гайдай у своєму Телеграм-каналі в середу.

Він зазначив, що евакуаційний потяг для громадян очікується у Лисичанську о 15.00. Гемодіаліз також у дорозі.

"Зв'язок та інтернет із перебоями - працюємо над відновленням і приведенням у робочий стан. У Сєвєродонецьку це може відбутися вже сьогодні", - наголосив голова ОВА.

При цьому він зазначив, що наразі без газопостачання внаслідок пошкодження газопроводу залишилося Кримське (328 абонентів), Нижнє (252 абоненти); Гірське (22 абоненти), внаслідок перекриття ГРС у Щасті – Щастя, смт Петропавлівка, с. Геївка, с. Передільське (5836 абонентів).

"С. Світличне (Попаснянська ділянка), без газопостачання 180 абонентів, м. Старобільськ пошкодження газопроводу, 82 абоненти, с. Лобачеве, пошкодження газопроводу, 55 абонентів, без газопостачання с. Муратове та Капітанове, Метьолкіне – 303 абоненти, Воєводівка невстановлений газопровід, відключено 242 абоненти, м. Сєвєродонецьк, 212 абонентів, втручання невідомих у газопровід, м. Сєвєродонецьк, без газопостачання 28 будинків 44 мікрорайони, м. Сєвєродонецьк, через бойові дії відключено 98 абонентів, с. Новоастрахань - 496 абонентів, Мирна Долина - 809 абонентів, м. Золоте 15 будинків, - уточнив Гайдай.

Він також розповів, що без електроенергії станом на 09:00 залишалося 285 ТП 24355 абонентів (знеструмлений 41 населений пункт, з них 24 повністю та 17 частково).

"Є перебиті лінії електропередачі внаслідок обстрілів у Щасті, на Попаснянщині, у Бідоводську, Новоайдарі, Старобільську, Сєвєродонецьку, Сватовому, Станиці Луганській. Ситуація нестабільна і щохвилини змінюється", - зазначив голова ОВА.

За його словами, в деяких районах також є проблеми з тепло- та водопостачанням.

"О 9:30 м. Лисичанськ вул. Московська, 42 пряме влучення в житловий будинок. На вул. Сосюри, 360, м. Лисичанськ (між будинками, снаряд не розірвався). м. Лисичанськ, кв. 50-років Перемоги на дитячому майданчику пряме влучення. Інформація щодо загиблих і постраждалих не надходила. Тривають обстріли поблизу м. Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Золоте-2 та Золоте-4", - додав Гайдай.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

Знищено російську РЛС "Подльот" - ГУР

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА