09:29 02.03.2022

Україна може незабаром отримати понад $4 млрд від МВФ та Світового банку - ЗМІ

2 хв читати

Світовий банк готує для України пакет допомоги у $3 млрд на найближчі місяці, а наступного тижня Міжнародний валютний фонд ухвалить рішення про екстрене фінансування обсягом до $1,4 млрд, повідомляє "Економічна правда" з посиланням на спільну заяву МВФ і Світового банку.

"Наші установи працюють разом, щоб підтримати Україну на фронтах фінансування та політик, і терміново збільшують свою підтримку", - заявили у МВФ.

Фонд реагує на запит української сторони щодо екстреного фінансування, який наша Рада директорів розгляне наступного тижня. Нагадаємо, що у рамках Rapid Financing Instrument (RFI) Україна може отримати до $1,4 млрд, тобто 50% квоти у МВФ.

"Крім того, ми продовжуємо працювати над українською програмою Stand-By Arrangement, згідно з якою з цього моменту до кінця червня доступні додаткові $2,2 млрд", - продовжили у Фонді.

Група Світового банку водночас готує пакет допомоги у розмірі $3 млрд на найближчі місяці, починаючи з екстреної бюджетної підтримки не менше ніж $350 млн, який Рада директорів розгляне вже цього тижня.

За цим траншем слідує ще $200 млн швидкої допомоги на здоров'я та освіту. Цей пакет міститиме мобілізацію коштів від декількох сторін, і СБ вже вітає анонсовану підтримку багатьох двосторонніх партнерів.

У фонді зазначили, що війна, розв'язана Росією проти України, вже призвела до наслідків інших країн. Споживчі ціни швидко зростають і спричинять вищу інфляцію, яка найбільше торкнеться групи з низьким доходом. Також перебої на фінансових ринках лише погіршуватимуться з продовженням війни, на додаток до впливу від економічних санкцій проти РФ.

Раніше Національний банк України звернувся до представників Міжнародного валютного фонду із проханням надати додаткове фінансування за програмою екстреної підтримки фонду для його держав-членів.

Наразі в Україні триває віртуальна місія МВФ, яка має узгодити третій перегляд програми. Залишок за чинною програмою stand-by становить $2,2 млрд.

Джерело: https://www.epravda.com.ua/ukr/news/2022/03/2/683066/

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

Окупанти вранці завдали ракетного удару по Одесі - Кіпер

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА