16:34 25.02.2022

Міжнародна коаліція на захист України зросла до 73 країн і 9 міжнародних організацій - Кулеба

1 хв читати
Міжнародна коаліція на захист України зросла до 73 країн і 9 міжнародних організацій - Кулеба

Міжнародна коаліція на захист України зросла до 73 країн і 9 міжнародних організацій, повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Зброя і санкції - це зараз головне. І те, і інше буде. Нові санкції ЄС вже сьогодні. Зброя на підході. За SWIFT вгризаємося зубами. Світ підтримує Україну. Міжнародна коаліція на захист України та миру продовжує посилюватися. Вчора до неї входило 58 країн та 6 міжнародних організацій. Станом на зараз вже 73 країни та 9 міжнародних організацій", - написав Кулеба на Facebook у п'ятницю.

Він також зазначив, що Рада Європи, гнучкість якої щодо Росії він знає дуже добре по роботі там послом, сьогодні ухвалила революційне для себе рішення - загальний комітет Ради Європи, який об'єднує керівництво ПАРЄ, представників держав-членів і генерального секретаря Організації, рекомендує застосувати щодо Росії процедуру, що веде до виключення цієї держави з РЄ.

Кулеба зазначив, що в п'ятницю відбулися його розмови з главами МЗС Індії і США, також він візьме участь онлайн в засіданні Ради МЗС Євросоюзу, де будуть затверджуватися санкції.

"Президент України Володимир Зеленський, я як міністр закордонних справ, вся дипломатична система працює нон-стоп, щоб забезпечувати щоденний повномасштабний наступ на РФ на дипломатичному фронті. Ми не зупинимося і не здамося", - заявив Кулеба.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ГУР про знищення російського катера "Мангуст": Досить нова розробка окупантів, знищено разом із БК та озброєнням

Сирський дві доби провів на покровському та курахівському напрямках, ухвалив рішення щодо посилення оборони резервами

ДТЕК за тиждень відновив електропостачання у трьох областях для 112 тис. абонентів

На місці пожежі в Кропивницькому виявлено тіло одного загиблого - голова ОВА

Стано: Боррель проти участі представників ЄС у церемонії інавгурації Путіна

У Кропивницькому пожежа на підприємстві, інформація про постраждалих уточнюється - ДСНС

В Україні очікуються нічні заморозки на поверхні ґрунту

ГУР про скупчення РФ угруповання військ на північному напрямку: Все відомо, опрацьовуються необхідні дії та рішення з боку України

Фон дер Ляєн за підсумками зустрічі з Макроном і Цзіньпінем: Сподіваємося, що Китай використає свій вплив на Росію, щоб покласти край війні

У Києві станція метро "Поштова площа" працює у звичайному режимі, ризиків підтоплення немає - КМДА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА