11:32 18.02.2022

Головним об'єктом атаки російських найманців на Донбасі 17 лютого стало мирне населення, це воєнний злочин - Резніков

2 хв читати
Головним об'єктом атаки російських найманців на Донбасі 17 лютого стало мирне населення, це воєнний злочин - Резніков

Головною метою обстрілів російських найманців на Донбасі у четвер було мирне населення, оскільки основного удару було завдано по освітніх закладах і житлових районах, заявив міністр оборони України Олексій Резніков.

"Учора внаслідок дій ворога було поранено трьох наших бійців, іще один дістав бойової травми. Але російське командування направило сильний удар проти освітніх закладів і житла. Головним об'єктом атаки стало мирне населення. Це воєнний злочин і відверта провокація", - сказав Резніков під час виступу у ВР у п'ятницю.

Він зазначив, що про ймовірність такої провокації неодноразово повідомляли раніше.

"Переконаний, що однією з причин цієї масованої провокації саме вчора було проведення засідання Ради безпеки ООН, яке було присвячене Мінським домовленостям. Це традиційна тактика російської сторони: завжди перед засіданнями ТКГ, перед зустрічами у "нормандському форматі", перед будь-якими важливими міжнародними подіями, що стосуються російсько-української війни, влаштовуються якісь інциденти, щоб сформувати тло, яке російська сторона вважає вигідним", - підсумував міністр.

Як повідомлялося, у Луганській області у четвер уранці внаслідок застосування російськими найманцями важкого артилерійського озброєння снаряди потрапили у будівлю дитсадка у Станиці Луганській. Внаслідок обстрілу постраждали дві жінки та один чоловік. Загалом у закладі під час обстрілу перебували 20 дітей і 18 працівників, повідомили в оперативно-тактичному угрупованні "Північ".

Близько 10:25 у четвер стався обстріл із боку тимчасово окупованої території по населеному пункту смт Врубівці, внаслідок чого один зі снарядів потрапив у двір Врубівського ліцею Попаснянської міської територіальної громади. На момент обстрілу в ліцеї перебували 30 учнів і 14 осіб персоналу. Інформація про постраждалих та руйнування уточнюється.

Слідчі Служби безпеки України (СБУ) розпочали досудове розслідування за фактами скоєння бойовиками обстрілів селищ Станиці Луганської та Врубівки з використанням озброєння, забороненого Мінськими домовленостями, повідомляє СБУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА