07:36 01.02.2022

США підготували санкції проти представників російської еліти у разі нападу РФ на Україну

2 хв читати
США підготували санкції проти представників російської еліти у разі нападу РФ на Україну

США підготували санкції щодо низки осіб з російської еліти у разі подальших кроків Росії щодо нападу на Україну, заявила у понеділок прессекретар Білого дому Джен Псакі.

"Я можу підтвердити, що ми розробили певні пакети санкцій щодо російської еліти та їх сімей на випадок, якщо Росія вдастся до подальших кроків щодо вторгнення в Україну", - заявила Псакі на брифінгу у понеділок.

За її словами, ці особи - з-поміж тих, хто "перебуває в близькому оточенні Кремля і біля нього", або "беруть участь у процесі ухвалення рішень уряду". Псакі додала, санкції торкнуться і тих, хто "причетний до дестабілізаційної поведінки Кремля".

Як зазначила Псакі, деякі з осіб, на яких націлені санкції, особливо до них уразливі через "глибокі фінансові зв'язки із Заходом".

Крім того, представник Білого дому наголосила, що це відображає лише частину зусиль США щодо заходів щодо Москви.

Раніше у понеділок видання Financial Times повідомило, що адміністрація США завершила роботу над списком людей, проти яких запровадять санкції у разі нападу РФ на Україну.

"Високопосадовці адміністрації США повідомили Financial Times, що США в координації з союзниками підготували список людей, проти яких можна буде ввести санкції", - пише видання. За їхньою інформацією, йдеться про людей, які тією чи іншою мірою близькі до Кремля. "Вони грають роль в ухваленні рішень владою або, хоча б, стосуються дестабілізаційних дій Росії", - зазначає видання.

Видання уточнює, що санкції у разі нападу на Україну планується запровадити не лише особисто проти цих людей, а й проти членів їхніх родин. Співрозмовники FT зазначили, що деякі люди, які потрапили до списку, можуть особливо сильно постраждати у разі санкцій, "враховуючи їх масштабні фінансові зв'язки із Заходом".

Американська влада вибрала людей, проти яких можуть запровадити санкції, використавши список впливових російських політиків і бізнесменів, спрямований Мінфіном США до конгресу ще у 2018 році в рамках закону CAATSA.

До того ж, підготовлений список за потреби можна буде розширити, зазначає газета. "Ми розглядаємо всі можливі опції", - заявили в адміністрації США.

Раніше повідомлялося, що влада США у разі нападу РФ на Україну планує вводити санкції не лише проти фізосіб, а й проти компаній. Робота над цим триває як у Білому домі, так і в конгресі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Нідерланди виділяють понад EUR200 млн на ППО та артилерійські боєприпаси для України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА