14:50 28.01.2022

Влада ФРН вирішила видворити з країни дипломата РФ за підозрою у шпигунстві - Spiegel

1 хв читати

Уряд ФРН вирішив видворити з країни російського дипломата за підозрою у шпигунстві, повідомляє в п'ятницю німецький журнал Spiegel.

Повідомляється, що йдеться про співробітника консульства РФ у Мюнхені, за інформацією видання, його оголосили "персоною нон ґрата". Передбачається, що чоловік був акредитований як дипломат, насправді є співробітником російської Служби зовнішньої розвідки.

Він пов'язаний зі справою росіянина Ільнура Н., якого підозрюють у шпигунстві на території ФРН на користь Росії, пише журнал. Слідство вийшло на нього під час розслідування у справі Ільнура Н.

Напередодні генпрокуратура Німеччини повідомила, що звинуватила у шпигунстві Ільнура Н., російського громадянина, який працював у баварському університеті. За даними слідства, до затримання чоловік був науковцем однієї з науково-технічних кафедр університету в Баварії. Передбачається, що найпізніше у вересні 2019 року російська зовнішня розвідка встановила з обвинуваченим контакт, унаслідок чого той погодився займатися шпигунством. Зокрема, спецслужби з Росії цікавилися ступенями розвитку європейського ракетоносія Ariane та дослідницькими розробками росіянина.

Повідомляється, що з листопада 2019 року розпочалися регулярні зустрічі обвинуваченого з офіцером російської розвідки. Відповідно до завдання, Ільнур Н. на зустрічах повідомляв інформацію про дослідницькі проекти, особливо у сфері технологій повітроплавання та космосу. Загалом за свої послуги він отримав 2,5 тис. євро, вважає слідство.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА