14:28 11.01.2022

Майже 150 українців звернулися по допомогу у поверненні з Казахстану – МЗС

2 хв читати
Майже 150 українців звернулися по допомогу у поверненні з Казахстану – МЗС

Приблизно 150 громадян України звернулися до посольства України в Казахстані по допомогу у репатріації, повідомив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

"Міністерство закордонних справ України взаємодіє з казахстанською владою та урядами іноземних держав для захисту інтересів українців у Казахстані. Майже 150 громадян звернулися до українського посольства про допомогу у поверненні на Батьківщину. Водночас через поступову стабілізацію ситуації безпеки частина співвітчизників повідомляє про зміни своїх планів і вирішує залишатися на території Казахстану", - сказав Ніколенко агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

За його словами, міжнародне авіасполучення з Нур-Султаном повністю відновлено, крім деяких рейсів європейських авіакомпаній. "На 13 та 16 січня заплановано регулярні рейси до Києва, якими можуть скористатися наші громадяни", - додав речник.

Він зазначив, що відновлюється також транспортне сполучення, зокрема залізничне, між великими казахстанськими містами.

"Українське посольство домовилося з казахстанською залізницею про можливість придбання групових квитків для громадян України, які виявлять бажання прибути до Нур-Султану для подальшого вильоту до Києва. Дипломати також домовилися з авіакомпанією Air Astana про можливість безоплатного перебронювання квитків на скасовані рейси з Алмати на нові рейси з Нур-Султану", - наголосив Ніколенко.

Він зазначив, що у МЗС рекомендують українцям, які хочуть скористатися цією опцією, заздалегідь перевіряти наявність місць і дати рейсів із Нур-Султану.

"За інформацією казахстанської сторони, міжнародний аеропорт Астани також готовий до відновлення повноцінної роботи. Про точний час відкриття аеропорту буде повідомлено додатково", - сказав він.

Ніколенко уточнив, що українців немає серед постраждалих чи затриманих під час останніх подій у Казахстані. Посольство України підтримує регулярний зв'язок із громадянами, продовжуватиме надавати їм консульську допомогу та інформуватиме про можливі шляхи виїзду з країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

США таємно поставили Україні ракети ATACMS, українські сили вперше застосували їх минулого тижня

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Умєров подякував США за підписаний пакет законів: Життєво важливий крок у зміцненні здатності захищати нашу незалежність

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА