21:52 06.01.2022

Візит Борреля в Україну відбувся під знаком запевнень у підтримці проти "російської загрози"

2 хв читати
Візит Борреля в Україну відбувся під знаком запевнень у підтримці проти "російської загрози"

Під час своєї поїздки до України 4-6 січня голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель підтвердив Києву підтримку Євросоюзом проти зовнішніх загроз, йдеться у комюніке Європейської зовнішньополітичної служби (ЄЗС).

"Під час візиту високий представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки Боррель підтвердив, що Європейський союз залишається найбільш надійним партнером України в цей критичний час, і запевнив у постійній підтримці ЄС суверенітету та територіальної цілісності України у світлі нарощування Росією військової могутності поблизу українського кордону", - наголошується у документі ЄЗС, опублікованому у четвер у Брюсселі.

Під час візиту на схід країни та лінію дотику, Боррель знову нагадав, що "будь-яка подальша військова агресія проти України матиме важкі наслідки і дорого обійдеться Росії". Він наголосив на координації ЄС із США, НАТО та іншими партнерами-однодумцями з питання політики щодо України.

Глава дипломатії ЄС, згідно з комюніке, зазначив на "необхідності негайної деескалації напруженості та повного виконання Мінських домовленостей". Він також висловив підтримку зусиллям щодо врегулювання конфліктів тристоронньої контактної групи та "нормандського формату".

"Високий представник Боррель підтвердив, що в Європі не може бути безпеки без безпеки України, і будь-які дискусії про європейську та українську безпеку мають включати Європейський союз та Україну", - йдеться в комюніке ЄЗС.

У документі також повідомляється, що під час зустрічі в Києві з прем'єр-міністром Денисом Шмигалем, голова дипломатії ЄС наголосив на "важливості комплексних реформ як засобу підвищення стійкості України в рамках угоди про асоціацію". Боррель нагадав про політичну підтримку, фінансову та економічну допомогу у розмірі понад 17 млрд євро, надану Україні з початку конфлікту у 2014 році.

У комюніке наголошується, що цей візит проходив перед неформальною Радою ЄС із закордонних справ (Гімніх) та неформальною Радою ЄС на рівні міністрів оборони, які відбудуться наступного тижня, а також перед початком переговорів між Росією, США та НАТО.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Китай розпочав здійснення історичної місії зі збору зразків зі зворотного боку Місяця

Війська РФ за минулий день обстріляли 10 громад Сумської області

Мелоні підтвердила прихильність Італії організації у Швейцарії Глобального саміту миру в Україні

МЗС рекомендує громадянам України уникати відвідування місць масового скупчення людей у Тбілісі

Уряд продовжив на 1 місяць термін дії відстрочки від призову співробітникам "Укрзалізниці"

Затримано керівника ДП "Адміністрації річкових портів", якого підозрюють в одержанні хабаря за дозвіл влаштувати місця для відпочинку на причалах

Єрмак і Сіято обговорили ключові питання українсько-угорських відносин

У Бородянці Київської області "зникли" 20 млн грн на відновлення - Держаудитслужба

Ворог завдав два ракетних і 65 авіаударів, обстріляв понад 110 населених пунктів

Українська авіація завдала ударів по 13 районах зосередження особового складу ворога - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА