20:14 30.12.2021

РНБО запровадила санкції проти фізичних та юридичних осіб, причетних до спорудження та експлуатації Кримського мосту, а також діяльності окупаційної влади Криму

2 хв читати
РНБО запровадила санкції проти фізичних та юридичних осіб, причетних до спорудження та експлуатації Кримського мосту, а також діяльності окупаційної влади Криму

Рада національної безпеки і оборони України на засіданні в четвер запровадила санкції проти фізичних та юридичних осіб, причетних до спорудження та експлуатації транспортного переходу через Керченську протоку (т. зв. Кримський міст), заявив секретар РНБО Олексій Данілов під час брифінгу за підсумками засідання.

Пізніше прес-служба РНБО уточнила, що санкції з цього питання запроваджено стосовно шести фізичних та 24 юридичних осіб.

"Згідно з пропозицією Кабінету Міністрів України ухвалено рішення щодо розширення переліку фізичних та юридичних осіб, стосовно яких застосовані персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції). Санкції запроваджено щодо шести фізичних осіб та 24 юридичних осіб, причетних до незаконного спорудження та експлуатації залізничної частини транспортного переходу через Керченську протоку, організації пасажирського залізничного сполучення тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та м. Севастополя з територією Російської Федерації та завдання шкоди національній культурній спадщині на території м. Севастополя", - йдеться в повідомленні.

У ньому уточнюється, що до списку санкцій також внесено 18 фізичних осіб, причетних до ухвалення неправосудних судових рішень про відчуження майна Кримської єпархії Православної церкви України на тимчасово окупованій території АР Крим та м. Севастополя.

"Санкції застосовано і до 52 фізичних осіб, які, обіймаючи керівні посади в структурі окупаційної адміністрації РФ на тимчасово окупованій території АР Крим та м. Севастополя, завдають істотної шкоди національним інтересам і безпеці українського народу", - резюмують у РНБО.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Мішель: лідери ЄС розуміють важливість поставити Україні більше боєприпасів і засобів ППО

Канада надасть Україні додатковий пакет підтримки у 2024 році - посол

Зеленський не виключає російських атак на українські АЕС і просить у членів Євроради засоби ППО

Законопроєкт, оприлюднений конгресменами, передбачає понад $60 млрд допомоги Україні та регіональним партнерам - посол

Україна може перемогти у війні, але потрібна прогнозована ритмічна підтримка - глава Мінфіну на круглому столі СБ і МВФ

Лідери ЄС заявляють про необхідність терміново поставити Україні засоби ППО - висновки Ради

Україні потрібен ефективний фінансовий щит - Зеленський у Світовому Банку

Єрмак переконаний, що у списку Time мають бути герої, які загинули за Україну і свободу

Зеленський виступив на засіданні Євроради та міністерській конференції Світового Банку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА