13:14 24.12.2021

Третина українців вважає закон про деолігархізацію популістським кроком Зеленського – опитування Центру Разумкова

1 хв читати
Третина українців вважає закон про деолігархізацію популістським кроком Зеленського – опитування Центру Разумкова

Третина громадян України, оцінюючи закон про деолігархізацію, назвали його популістським кроком, покликаним забезпечити більше популярності президенту України Володимиру Зеленському. Таку оцінку дали 33% українців, свідчать результати опитування, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова.

Реальним кроком для подолання корупції та зменшення впливу олігархів у країні закон вважають 21% респондентів, 23% назвали закон спробою Зеленського та його оточення перерозподілити власність в економіці й стати олігархами.

Ще 11% респондентів вважають, що закон про деолігархізацію є способом боротьби з політичною опозицією.

Найчастіше громадяни України вважають олігархами бізнесменів Ігоря Коломойського (94%) та Ріната Ахметова (94%), а також п'ятого президента України Петра Порошенка (89%). Також олігархами називають Віктора Пінчука (82%), Дмитра Фірташа (80%), народних депутатів фракції "Опозиційна платформа – За життя" Сергія Льовочкіна (63%) та Юрія Бойка (61%), підприємця, нардепа Вадима Новинського (58%).

Президента Зеленського вважають олігархом 55% опитаних.

Дослідження проведено з 24 листопада до 1 грудня 2021 року методом інтерв'ю "віч-на-віч" за місцем проживання респондентів. Було опитано 2 005 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей за вибіркою, що представляє доросле населення за основними соціально-демографічними показниками. Теоретична похибка вибірки (без урахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% із ймовірністю 0,95.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА