20:00 15.12.2021

"Омікрон" може виявитися найсерйознішою загрозою для британської охорони здоров'я за всю пандемію COVID-19

2 хв читати
"Омікрон" може виявитися найсерйознішою загрозою для британської охорони здоров'я за всю пандемію COVID-19

Варіант COVID-19 "омікрон", можливо, є наймасштабнішою загрозою для здоров'я населення, яка виникла з початку пандемії коронавірусу, заявила в середу директор Агентства безпеки охорони здоров'я Сполученого Королівства (UKHSA) Дженні Харріс.

"Цей варіант, можливо, становить для нас найбільш істотну загрозу від початку пандемії", - сказала Харріс в ефірі Бі-Бі-Сі.

За її словами, найближчими днями зростання кількості випадків зараження коронавірусом може бути стрімким порівняно зі зростанням заражень, яке спостерігалося у випадку з іншими варіантами COVID-19.

Директор UKHSA зазначила, що, враховуючи, що про "омікрон" ще треба багато дізнатися, реальний ризик становлять можливі важкі наслідки інфікування цим штамом, а також госпіталізації та випадки летального результату, що викликаються ним.

"Ми все ще на занадто ранній стадії (вивчення штаму - ІФ), щоб з'ясувати це. Насправді, весь світ, ймовірно, як і раніше, знаходиться на занадто ранній стадії", - додала Харріс.

Більше того, у Великій Британії в середу зафіксували рекордний добовий приріст випадків захворювання на COVID-19 - 76,6 тис. заражень діагностували за останні 24 години, повідомляє Бі-бі-сі з посиланням на дані влади. Для порівняння: попередній рекордний показник, зареєстрований на початку січня, становив близько 67,7 тис. випадків інфікування.

Крім того, за добу зафіксували 165 випадків смерті серед людей із коронавірусом.

Раніше цього тижня в UKHSA повідомили, що у Великій Британії зафіксували вже понад 4,7 тис. заражень "омікроном".

У понеділок британський прем'єр Борис Джонсон повідомив, що в країні зареєстрували перший випадок смерті після зараження "омікроном".

У Британії з понеділка набула чинності рекомендація уряду про віддалену роботу для тих людей, чия робота це дозволяє. Раніше британський уряд також оголосив про посилення заходів безпеки, вони набули чинності минулого тижня, і стосуються правил носіння маски в громадських місцях.

Джонсон раніше у зверненні до народу оголосив, що у всіх жителів Англії віком 18 років і старше буде можливість отримати бустерну дозу вакцини проти COVID-19 до кінця року для боротьби із загрозою зростання випадків "омікрону".

"Омікрон" виявили у листопаді на півдні Африки. Фахівці вважають, що він може загрожувати, оскільки поширюється набагато швидше, ніж інші штами, які виявляли вчені за період пандемії, і містить велику кількість мутацій.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На харківському напрямку ворог намагався 5 разів прорвати оборону, напружена ситуація на курахівському напрямку - Генштаб

Від початку доби було 95 бойових зіткнень, окупанти скинули близько 40 КАБів - Генштаб

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА