11:09 11.12.2021

Асоціація міст України закликала Кабмін встановити фіксований тариф на електрику для шкіл, лікарень і дитсадків - Кличко

1 хв читати
Асоціація міст України закликала Кабмін встановити фіксований тариф на електрику для шкіл, лікарень і дитсадків - Кличко

Асоціація міст України звернулася до уряду встановити фіксований тариф на електрику для бюджетних установ і комунальних підприємств, які містять об'єкти критичної інфраструктури міста.

"Стрімке зростання цін на електрику та її постачання зумовлює критичне збільшення видатків місцевих бюджетів на забезпечення електроенергією об'єктів соціальної сфери – закладів освіти, охорони здоров'я та соціального забезпечення. Асоціація міст України закликає уряд забезпечити встановлення фіксованого тарифу для бюджетних установ та установ соціальної сфери, а також комунальних підприємств, які містять об'єкти критичної інфраструктури», - цитує мера Києва, голову Асоціації міст України Віталія Кличка його прес-служба.

За словами Кличка, у 2021 році органи місцевого самоврядування витратили на електроенергію для бюджетних установ 2,5 млрд грн, тобто на 40% більше, ніж у 2020 році. Хоча надання послуг з освіти, охорони здоров'я та соціального забезпечення є делегованими державою повноваженнями, нагадав голова Асоціації міст України.

"Така ситуація призводить до скорочення фінансування інших життєво важливих витрат. Також виникла загроза безперебійному функціонуванню підприємств, які надають послуги з централізованого водопостачання", - зазначив Кличко.

Правління Асоціації міст України 10 грудня схвалило звернення до прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля про встановлення фіксованого тарифу для бюджетних установ і комунальних підприємств.

На засіданні був присутній міністр розвитку громад і територій України Олексій Чернишов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА