18:28 10.12.2021

Правоохоронці розслідують понад тисячу злочинів, пов'язаних із незаконним позбавленням волі осіб на тимчасово окупованій території

2 хв читати
Правоохоронці розслідують понад тисячу злочинів, пов'язаних із незаконним позбавленням волі осіб на тимчасово окупованій території

Правоохоронні органи України розслідують понад тисячу злочинів, пов'язаних із незаконним позбавленням волі осіб на тимчасово окупованій території України, повідомив начальник Департаменту нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту, Офісу генпрокурора Юрій Рудь.

"Наразі правоохоронні органи України розслідують понад тисячу злочинів, пов'язаних із незаконним позбавленням волі осіб на тимчасово окупованій території, їх катуваннями та іншою жорстокою поведінкою", - сказав Рудь на заході "Izolyatsia: must speak". Рік потому" в Києві у п'ятницю.

За його словами, за результатами розслідування на цей час уже встановлено близько 200 місць незаконного позбавлення волі на тимчасово окупованій території Донецької та Луганської областей, де впродовж усього періоду збройного конфлікту утримувалися і наразі продовжують утримуватися громадяни України.

"Через ці місця несвободи тільки за даними досудового розслідування, встановленими на сьогодні, пройшло понад 3,5 тис. осіб, більшість з яких зазнавали катувань та інших форм жорстокої та нелюдської поведінки", - поінформував Рудь.

Він зазначив, що вже здійснено повідомлення про підозру більше ніж 140 особам, до суду направлено обвинувальні акти стосовно 54 осіб.

"Завдяки потужній роботі неурядових організацій, зокрема правозахисних, встановлено велику кількість осіб, які безпосередньо здійснювали незаконне утримування, захоплення осіб на тимчасово окупованій території та застосовували до них жорстоке поводження", - повідомив Рудь.

Також він звернув увагу на наявність трьох вироків стосовно 17 осіб.

"Це невелика кількість, але вона пов'язана насамперед із недосконалістю кримінально-процесуального законодавства в частині спеціального судового розгляду", - додав Рудь.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА