07:45 03.12.2021

Південна Корея посилює обмежувальні заходи на тлі зростання кількості випадків COVID-19

2 хв читати
Південна Корея посилює обмежувальні заходи на тлі зростання кількості випадків COVID-19

Південна Корея обмежує кількість учасників приватних зборів та вводить обмеження для роботи кафе та ресторанів з метою протидії розповсюдженню COVID-19, повідомляє агентство "Ренхап" із посиланням на прем'єр-міністра країни Кім Бу Гема.

Прем'єр-міністр Південної Кореї заявив, що з наступного тижня у столичному регіоні країни кількість учасників приватних зборів буде обмежена шістьма людьми. В інших регіонах дозволено збиратися не більше восьми людей. Нині ліміт становить 10 осіб у столичному регіоні та 12 в інших регіонах.

Крім того, додав він, більшість громадських установ, включно з ресторанами та кафе, будуть додані до списку підприємств, які вимагають підтвердження вакцинації або негативного тесту на COVID-19 для входу.

"Уряд зосередиться на міцному укріпленні дамби (проти COVID-19) протягом наступних чотирьох тижнів", - цитує агентство Кім Бу Гема.

"Навіть після сьогоднішнього дня уряд регулярно оцінюватиме всі умови захисту від вірусів і в разі необхідності в будь-який час вживатиме оперативних заходів для посилення антивірусної кампанії", - додав він.

Прем'єр-міністр закликав людей похилого віку зробити бустерний укол вакцини проти COVID-19, а підлітків - вакцинуватися, заявивши, що вакцини є найкращим захистом від хвороби. Він також попросив підприємства, щоби співробітники якомога більше працювали вдома до кінця року.

За останні дні в країні спостерігалося зростання нових випадків зараження COVID-19 – реєструвалося понад 5 тис. на добу.

Однак у п'ятницю було зареєстровано трохи менше нових випадків коронавірусу – 4 тис. 994. Втім, за даними Корейського агентства з контролю та профілактики захворювань (KDCA), кількість тяжкохворих пацієнтів досягла 736. У четвер їх було 733.

Крім того, у четвер у країні було зареєстровано шість випадків зараження новим варіантом коронавірусу - "омікрон", що посилило побоювання щодо можливого зростання випадків COVID-19.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА