19:37 28.11.2021

Міноборони України засуджує публікації матеріалів, що становлять загрозу інформаційній безпеці країни

2 хв читати
Міноборони України засуджує публікації матеріалів, що становлять загрозу інформаційній безпеці країни

Міністерство оборони України засуджує публікацію матеріалів, які загрожують життю українських військовослужбовців та інформаційній безпеці країни, повідомила прес-служба Міноборони.

"Категорично засуджуємо публікацію будь-яких матеріалів, які можуть поставити під загрозу життя наших воїнів та інформаційну безпеку України", - йдеться у повідомленні оборонного відомства на сторінці у Facebook.

Як зазначається, йдеться про викладене відео журналістом Юрієм Бутусовим, де він стріляє зі 152-мм гармати-гаубиці Д-20.

У Міноборони зазначили, що дата та місце зйомки не вказані. При цьому у відомстві наголосили, що на тлі збігу постійних заяв західних партнерів України щодо високої ймовірності ескалації в Україні та даних українських досліджень про присутність російських військ уздовж українського кордону, Російська Федерація шукає найменшого приводу для провокацій та реалізації своїх намірів.

У прес-службі відомства додали, що текст опису зазначеного відео наданий автором у манері, що дозволяє використовувати цю публікацію саме як привід для ускладнення ситуації в районах проведення Операції об'єднаних сил (ООС) та для обвинувачень України у порушенні угод щодо відведення зброї та відсутності контролю за зброєю у військах.

"В умовах гібридної війни ворог вже почав використовувати це відео у своїх пропагандистських інтересах. Це підвищує небезпеку провокативних дій з боку російсько-окупаційних військ та підконтрольних їм формувань, посилення обстрілів позицій Об’єднаних Сил, оскільки російська сторона регулярно використовує тактику звинувачень на випередження для прикриття власних злочинів", - сказано у повідомленні.

У Міноборони додали також, що Збройні сили України (ЗСУ) неухильно дотримуються Мінських угод і не застосовують засоби ураження калібром понад 100 мм, відкриваючи вогонь виключно у відповідь у випадках, коли дії російських найманців створюють загрозу життю та здоров'ю українських воїнів та мирних громадян. Підрозділи Об'єднаних сил тримають ситуацію під контролем і продовжують виконувати певні завдання щодо відображення та стримування збройної агресії Російської Федерації.

Раніше повідомлялося, що Державне бюро розслідувань (ДБР) вивчить відео, викладене журналістом Юрієм Бутусовим, і тим самим перевірить законність його дій у ньому, де він робить постріли з "Гаубиці Д-20" калібром 152 мм.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА