21:18 16.11.2021

Резніков обговорив поглиблення двосторонньої співпраці з держсекретарем з оборони Британії

2 хв читати
Резніков обговорив поглиблення двосторонньої співпраці з держсекретарем з оборони Британії

Міністр оборони України Олексій Резніков провів зустріч із державним секретарем Великої Британії з питань оборони Беном Воллесом, під час якої сторони обговорили посилення двосторонньої співпраці між Лондоном і Києвом, повідомляє прес-служба Міноборони України.

"У ході зустрічі сторони обговорили питання розвитку безпекової ситуації на окупованих територіях Сходу України та навколо її кордонів, співробітництво України з НАТО та у двосторонньому форматі", - йдеться у повідомленні.

У ньому наголошується, що глави делегацій приділили особливу увагу розгляду питання подальшого використання російським військово-політичним керівництвом гібридних методів ведення війни як проти України, так і країн-членів ЄС та НАТО, а також продовження мілітаризації Азово-Чорноморського регіону та перешкоджання з боку країни-окупанта — РФ вільному судноплавству.

"Члени обох делегацій констатували факт подальшого загострення ситуації з безпекою через безвідповідальні та провокативні дії Росії", - наголошують у Міноборони.

Там уточнюють, що учасники зустрічі наголосили, що Україна та Велика Британія — стратегічні партнери у сфері безпеки та оборони, які мають спільне бачення протидії викликам та загрозам сьогоднішнього дня та повністю віддані справі забезпечення миру та безпеки в Європі, захисту спільних цінностей та свобод.

"Значна увага була приділена обговоренню питань двосторонньої співпраці. Зокрема, реалізації підписаної на минулому тижні у Лондоні Міжурядової рамкової угоди, яка дозволить перейти до практичної реалізації проектів з розвитку спроможностей Військово-Морських Сил ЗС України", - зазначають у відомстві.

У Міноборони додають, що Бен Воллес наголосив, що Велика Британія продовжить надавати всебічну підтримку Україні у сфері розвитку демократії, проведенні реформ та розвитку можливостей Збройних сил, а також реалізації євроатлантичної інтеграції України.

Як повідомлялося, 16 листопада до України з робочим візитом приїхав держсекретар Великої Британії з питань оборони Бен Воллес.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворожа ДРГ чисельністю до десяти осіб намагалася проникнути на територію України в Харківській області - ОСУВ "Хортиця"

Унаслідок ракетної атаки в Запоріжжі пошкоджені 15 житлових будинків, три навчальні заклади - ОВА

У Києві в травні проїзд з Подільського мостового переходу біля залізничної станції Райдужний будуватимуть цілодобово

З 18:00 до 23:00 у середу можливі відключення електроенергії по всій Україні - "Укренерго"

Атаковано об'єкти генерації та передачі е/е в шести областях, є пошкодження об'єктів газової інфраструктури

ДТЕК повернув світло у Вишгородський район Київщини після відключення внаслідок ранкової атаки РФ

Коломойському повідомили ще одну підозру - в організації замовного вбивства

ВАКС обрав запобіжний захід ексголові ФДМ Сенниченку у вигляді заочного арешту

Українськомовні аудіогіди з'явилися вже в 44 країнах світу - Мінкультури

Унаслідок обстрілів у Запоріжжі пошкоджено будівлю пожежної частини, об'єкти критичної та цивільної інфраструктури

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА