12:47 15.11.2021

Подільський суд призначив на 1 грудня розгляд по суті справи Тупицького про злочини проти правосуддя

2 хв читати
Подільський суд призначив на 1 грудня розгляд по суті справи Тупицького про злочини проти правосуддя

Подільський районний суд Києва 1 грудня розпочне розгляд по суті справи за обвинуваченням екс-голови Конституційного Суду України Олександра Тупицького у злочинах проти українського правосуддя.

"Суд ухвалив… призначити судовий розгляд кримінального провадження… за обвинуваченням Тупицького… у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 384 та ст. 386 КК і провести у відкритому засіданні о 14:00 1 грудня 2021 року", - йдеться у постанові суду, оголошеній у понеділок.

Клопотання прокуратури про обрання застави у вигляді запобіжного заходу суд задовольнив частково, поклавши на Тупицького зобов'язання утриматися від спілкування зі свідками у справі.

Трансляція судового засідання відбувалася на Youtube-каналі "Судова влада": https://www.youtube.com/watch?v=APqG-YMo-eo

Раніше сторона обвинувачення просила суд призначити справу до розгляду по суті, а також обрати Тупицькому запобіжний захід, який так і не було обрано під час досудового розслідування – заставу в сумі 45,4 тис. грн та особисті зобов'язання. Розгляд неодноразово відкладали.

Як повідомлялося, КС Тупицького було викликано повісткою на 28 грудня 2020 року в Офіс генпрокурора для допиту в кримінальному провадженні №12013110060002990 про злочинну організацію колишнього голови Госпсуду Віктора Татькова та його заступника Ємельянова, зареєстрованому в 2013 році, слідство в якому наразі здійснює Управління ДБР у справах Майдану.

У ДБР повідомили, що він перешкоджав встановленню істини у кримінальному провадженні, в якому був підозрюваним, зокрема, перешкоджаючи наданню підлеглими документів на запити органу досудового розслідування та явці осіб за повістками слідчого.

Тупицькому було повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних злочинів проти правосуддя, передбачених ч. 2 ст. 384, ст. 386 Кримінального кодексу України (завідомо неправдиві свідчення, поєднані зі штучним створенням доказів захисту, підкуп свідка з метою відмови від надання свідчень).

Слідство у своєму клопотанні просило суд взяти Тупицького під заставу в сумі 45,4 тис грн (20 прожиткових мінімумів для працездатних осіб – максимальний розмір застави, передбачений статтею Кримінальним процесуальним кодексом для нетяжких злочинів) та особисті зобов'язання.

18 травня 2021 року ДБР завершило розслідування кримінального провадження за підозрою у наданні неправдивих свідчень та підкупі свідка Тупицьким. Обвинувальний акт скеровано до Подільського районного суду для розгляду справи по суті.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Коаліція "Рамштайн" за два роки зобов'язалася виділити понад $95 млрд на військову допомогу Україні

Бельгія може поставити Україні літаки F-16 цього року

Президент та перша леді у Славутичі відвідали гімназію та підприємство переселенців з Маріуполя

Глава Пентагону оголосив про виділення найбільшого пакета військової допомоги Україні - на $6 млрд

Втрати ЧАЕС унаслідок російської окупації сягнули 3 млрд грн - міністр Стрілець

Українська авіація за добу завдала ударів по 11 місцях скупчення окупантів

Умєров: На "Рамштайн-21" Україна закликала партнерів надати необхідне озброєння та обговорила питання логістики

Окупанти за добу завдали одного ракетного та 67 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

У Києві триває евакуація двох лікарень на вулиці Богатирській, по яких ворог анонсував можливий удар - Кличко

Глави МЗС України та Іспанії обговорили кроки щодо посилення української протиповітряної оборони

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА