07:19 13.11.2021

Правління АТ "Укрексімбанк" звільнило Тельбізова та Осипова з посад

3 хв читати
Правління АТ "Укрексімбанк" звільнило Тельбізова та Осипова з посад

Правління АТ "Укрексімбанк", посилаючись на рішення Наглядової ради, ухвалене на своєму позачерговому засіданні, звільнило директора департаменту банківської безпеки банку Ігоря Тельбізова та начальника управління внутрішньої безпеки Олега Осипова, які 4 жовтня застосували чинність до журналістів програми "Схеми".

Як повідомила прес-служба банку у п'ятницю ввечері, 12 листопада 2021 року, правління АТ "Укрексімбанк" на своєму позачерговому засіданні, розглянувши рекомендацію Наглядової ради, ухвалило одностайне рішення негайно звільнити Тельбізова І.Г. з посади керівника Департаменту банківської безпеки Банку та Осипова О.Л. з посади начальника управління внутрішньої безпеки за п.2, ч.1 ст.40 КЗпП України, а саме на підставі виявленої невідповідності працівника займаній посаді та виконуваній роботі.

Зазначається, що під час засідання члени Наглядової ради констатували, що своїми діями Тельбізов та Осипов довели, що "вони не здатні належним чином виконувати свої обов'язки, передбачені їх посадовою інструкцією в результаті, серед іншого, нерозуміння вимог та положень Кодексу етики та корпоративних цінностей Банку та наявність конфлікту між особистими інтересами та інтересами Банку".

"Члени Наглядової ради дійшли висновку, що подальше перебування Тельбізова І.Г. та Осипова О.Л. на посадах створює загрозу всій системі безпеки Банку та його стабільній та безперервній діяльності загалом, що створює суттєві операційні, комплаєнс та репутаційні ризики", – сказано у повідомленні на сторінці банку у Facebook.

Як повідомлялося, 4 жовтня на знімальну групу програми розслідувань "Схеми" було скоєно напад під час інтерв'ю з головою правління Укрексімбанку Євгеном Мецгером нібито через одне із запитань, яке не сподобалось. Як стверджує керівник "Схем" Наталія Седлецька, співробітники банку відібрали дві камери, забрали картки, на які здійснювався запис, та видалили записане відео. За інформацією журналістів, весь цей час знімальна група залишалася заблокованою в кабінеті голови правління банку у його присутності. За годину знімальній групі повернули техніку, але відео всього інтерв'ю та самого нападу було видалене.

Поліція Києва повідомила, що за заявою журналістів проводяться необхідні слідчі дії, розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 171 Кримінального кодексу України – перешкоджання законній професійній діяльності журналістів.

Укрексімбанк відкинув звинувачення в порушенні законодавства й, у свою чергу, звинуватив їх у провокації та спробі заволодіти банківською таємницею. На думку фінустанови, у діях журналістів містилися ознаки і протиправного заволодіння банківською таємницею, і порушення Кодексу етики українського журналіста в частині використання незаконних методів отримання інформації.

Згодом Мецгер вибачився за напад на журналістів програми "Схеми" під час запису інтерв'ю в будівлі банку.

Тельбізов та Осипов обвинувачуються у кримінальному провадженні, відкритому за зверненням журналістів за ст.171 (незаконне вилучення зібраних журналістом матеріалів та технічних засобів, перешкоджання роботі журналіста, скоєного посадовою особою з використанням свого службового становища") та ст.126 (умисне вчинення насильницьких дій, які спричинили фізичний біль і не спричинили тілесних ушкоджень) КК України. Досудове розслідування кримінального провадження вже завершено, справу направлено до суду, підготовче засідання призначено на 29 листопада 2021 року.

Наглядова рада звільнила з посади Мецгера, а директор департаменту інформаційної політики Володимир Пікалов сам написав задоволену заяву про звільнення.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до Синельникова

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

Із 1 квітня вартість транспортної картки в Києві зросте до 75 грн

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА