14:28 09.11.2021

Російська окупаційна адміністрація в Криму звинуватила заступника голови меджлісу кримськотатарського народу в контрабанді вибухового пристрою - Джапарова

2 хв читати
Російська окупаційна адміністрація в Криму звинуватила заступника голови меджлісу кримськотатарського народу в контрабанді вибухового пристрою - Джапарова

На додаток до попередньо висунутих сфабрикованих обвинувачень російська окупаційна адміністрація у Криму додала заступнику голови меджлісу кримськотатарського народу Наріману Джелялову обвинувачення у контрабанді вибухового пристрою, повідомила перший заступник міністра закордонних справ України Еміне Джапарова.

"Наріману Джелялу, на додаток до попередньо висунутих сфабрикованих звинувачень, російська окупаційна адміністрація в Криму додала ще одне - контрабанда вибухового пристрою. Абсурдність вигаданої російськими окупантами каральної справи проти Нарімана Джеляла й братів Асана та Азіза Ахтемових не має меж", – написала Джапарова у Twitter у вівторок.

Як повідомлялося, співробітники ФСБ уночі 4 вересня затримали в окупованому Криму Азіза Ахтемова, Асана Ахтемова та Шевкета Усеїнова. Крім того, вранці 4 вересня після обшуків у будинку було затримано заступника голови меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова. Поліція РФ порушила кримінальну справу за ч. 2 ст. 167 КК РФ (навмисне знищення або пошкодження майна) через "механічне" пошкодження газопроводу в селі Перевальному, яке розташоване на дорозі з Сімферополя в бік Ялти.

6 вересня окупаційний "суд" у Криму незаконно обрав трьом затриманим кримським татарам запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Зокрема, Джелялова та братів Ахтемових заарештували на 60 діб, до 4 листопада, за підозрою в нібито причетності до пошкодження газопроводу в с. Перевальному 23 серпня. Їх триматимуть під вартою в СІЗО м. Сімферополя.

За даними української влади, співробітники російських спецслужб катували затриманих кримчан і застосовували до них фізичне та психологічне насильство.

8 жовтня адвокатам стало відомо, що Джелялова вивезли із СІЗО Сімферополя, де його тримали останній місяць, та перемістили до 15-го відділення Кримської республіканської психіатричної лікарні №1 ім. Н. І. Балабана. Це відділення, де здійснюють стаціонарну психолого-психіатричну експертизу щодо підслідних осіб, яких тримають під вартою. Раніше Наріман Джелялов відмовився проходити психіатричну експертизу, оскільки підстав для її призначення не було.

Джерело: https://twitter.com/EmineDzheppar/status/1458036814778970119?s=20

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Німеччині заарештували російських диверсантів, які готували напади на маршрути доставки військової допомоги Україні

Російські дрони атакували автомобіль із хлібом у Чернігівській області, водій дістав контузії

ВАКС вирішив стягнути активи експрезидента "Мотор Січ" Богуслаєва

СБУ затримала помічника нардепа Шуфрича, який фінансував Росгвардію в Криму

Біля Дніпра дві пожежі після ракетного удару РФ, пошкоджений інфраструктурний об'єкт - ОВА

Боррель: Ми повинні дістати Patriot з ангарів, де вони стоять "про всяк випадок", і передати їх Україні

Сирський і головком Об'єднаних сил НАТО в Європі Каволі обмінялися думками щодо тактичної ситуації на полі бою

Останній дзвоник у школах Києва пролунає 31 травня

ЗСУ знищили низку об'єктів на військовому аеродромі в Джанкої - ГУР

Ворог намагається захопити Часів Яр, закидає місто КАБами й не зважає на свої втрати - ОСУВ "Хортиця"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА