15:28 01.11.2021

У київських ресторанах вакциновано майже 70% персоналу - профільна асоціація

2 хв читати
У київських ресторанах вакциновано майже 70% персоналу - профільна асоціація

 Столичні ресторани готові до роботи в локдауні, вакциновано в середньому майже 70% персоналу, повідомила співзасновник Національної ресторанної асоціації України Ольга Насонова агентству "Інтерфакс-Україна".

"Більшість ресторанних мереж провели вакцинацію свого персоналу. Неохоче прищеплюються молоді співробітники і ті, які вже перехворіли. Але загалом майже 70% персоналу вакциновано", - розповіла вона.

Незважаючи на високий рівень вакцинації, частина закладів розглядає можливість закриття першого тижня перебування столиці в "червоній" зоні.

"Багато закладів планують закриття на два-три найближчих дні чи тиждень. Причина - зниження відвідуваності. Наразі фіксується 20-50% звичайної посадки", - зазначила Насонова.

За словами експерта, відвідувачі побоюються дискомфорту від рейдів-перевірок ковідних сертифікатів. "На вході співробітнику ресторану мають на вимогу показувати будь-який із документів, прописаних у постанові Кабміну. Але перевіряти справжність у співробітників галузі можливості немає. Логічніше було б запровадити правила, аналогічні громадському транспорту: відповідальність - на клієнтові, лише він несе відповідальність за наявність та справжність цих довідок та сертифікатів", - каже експерт.

Насонова очікує, що закриття ресторанів та кафе триватиме не більше ніж тиждень. При цьому можливе незначне зростання доставки.

"За аналогією з Одесою, яка увійшла до "червоної" зони раніше, ринок адаптується до нових правил досить швидко. На відміну від попередніх локдаунів, не варто очікувати серйозного зростання замовлень на винос. Ймовірно, приблизно 10%. Серйозніше за новий локдаун вплине майбутня дощова погода", - вважає Насонова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог атакував 13 населених пунктів Херсонської області, є постраждалі та жертви

Уночі над Дніпропетровською областю було збито десять БПЛА і чотири ракети, є постраждалі

ЗС України за добу ліквідували 820 окупантів

Окупанти за добу завдали 386 ударів по дев’яти містах і селах Запорізької області, є постраждалий

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА