21:50 26.10.2021

На Донбасі ЗС України вперше застосували розвідувально-ударний безпілотний комплекс "Байрактар"

2 хв читати
На Донбасі ЗС України вперше застосували розвідувально-ударний безпілотний комплекс "Байрактар"

У вівторок Збройні сили України (ЗСУ) вперше застосували бойовий розвідувально-ударний безпілотний комплекс "Байрактар" у районі проведення операції Об'єднаних сил (ООС) на Донбасі за наказом головнокомандувача генерал-лейтенанта Валерія Залужного, повідомив прес-центр.

Зазначається, що після цього обстріл українських позицій припинився.

"З метою примусу ворога до припинення вогню за наказом Головнокомандувача Збройних сил України було застосовано "Байрактар". Безпілотний літальний апарат не перетинав лінії зіткнення і керованою бомбою знищив одну гармату з розрахунку російсько-окупаційних військ", - йдеться в повідомленні.

У штабі зазначили, що з 14:25 до 15:15 батарея гаубиць Д-30 російських найманців обстрілювала позиції ООС поблизу Гранітного, внаслідок чого було поранено двох військовослужбовців ЗСУ, а потім один із них загинув.

"З початком обстрілу, через СММ ОБСЄ було негайно висунуто вимогу щодо припинення вогню, відправлено ноту дипломатичними каналами. Втім, окупанти не реагували", - додали в прес-центрі.

"Байрактар ТВ2" (Bayrаktar) – турецький ударний оперативно-тактичний середньовисотний безпілотний літальний апарат із великою тривалістю польоту. Розробка та виробництво компанії "Байкар Макина".

Раніше російські ЗМІ повідомили, що Збройні сили України нібито повернули контроль над селом Старомар'ївка, розташованому в "сірій зоні". Старомар'ївку від підконтрольного Києву села Гранітного відокремлює річка Кальміус. За інформацією соцмереж, села з'єднує пішохідний міст та жителі Старомар'ївки, а їх близько 150 осіб, ходять до магазину та лікарні, а діти до школи у Гранітному.

Зі свого боку, у штабі уточнили, що українські військовослужбовці не займали міжпозиційний простір на тимчасово окупованих територіях Донецької області поблизу с.Гранітне.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

Кількість загиблих унаслідок ворожого удару по селищу Удачному на Донеччині зросла до 3, поранені 4 - ОВА

Волонтери ТЧХУ працюють у штабі з ліквідації наслідків ракетного удару РФ у Смілі

"Сталевий фронт" Ахметова побудував понад 80 км фортифікацій на Донеччині та Запоріжжі

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА