11:26 24.10.2021

Україна розраховує на приєднання ООН до Кримської платформи – МЗС

2 хв читати
Україна розраховує на приєднання ООН до Кримської платформи – МЗС

Україна підтвердила прихильність принципам сучасного світоустрою, закладеним у положеннях Статуту Генеральної Асамблеї ООН, яка відзначає 76-ту річницю заснування, і розраховує на приєднання Генасамблеї до "Кримської платформи", повідомила прес-служба Міністерства закордонних справ (МЗС).

"Враховуючи роль ООН у питаннях деокупації Криму, зокрема в контексті ухвалених Генеральною Асамблеєю ООН резолюції про територіальну цілісність України, проблеми мілітаризації Криму і щодо захисту прав людини в Криму, Україна сподівається на приєднання ООН до Кримської платформи", – йдеться в заяві.

У МЗС зазначили, що розраховують на більш активний і конструктивний підхід з боку керівництва ООН до питань протидії військовій агресії РФ проти України.

У МЗС наголосили, що важливим завданням залишається втілення зусиль з реформування та вдосконалення ООН, її зміцнення та адаптації до вимог сучасності. У Міністерстві запевнили в готовності і надалі посилювати внесок у справу утвердження міжнародного миру і безпеки у складі операцій ООН.

"Продовжимо проводити цілеспрямовану політику протидії зухвалим спробам окремих держав підірвати закріплений Статутом ООН світовий порядок, нав'язати міжнародному співтовариству логіку агресії і реваншизму, переписати світову історію", – зазначили в заяві.

Також зазначається, що організації системи ООН, зокрема програма розвитку ООН (ПРООН), продовжують відігравати важливу роль у підтримці курсу соціально-економічних реформ в Україні, досягненні Цілей сталого розвитку, забезпеченні захисту прав людини та верховенства права.

"Одним з найуспішніших прикладів нашої співпраці є подолання гуманітарних наслідків російської агресії. Готові до подальшої взаємодії в цій сфері для забезпечення потреб постраждалого цивільного населення вздовж лінії розмежування і на тимчасово окупованих територіях", – наголосили в Міністерстві.

Зокрема, актуальним напрямком діяльності ООН в Україні є підтримка процесів відновлення та світобудови в Донецькій і Луганській областях для мирної та безпечної реінтеграції окупованих територій та їх жителів, розвитку сталого миру.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський прибув з візитом до Дніпра

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

Нідерланди виділяють понад EUR200 млн на ППО та артилерійські боєприпаси для України

Окупанти 20 разів від ранку обстріляли Нікопольський район, пошкоджено 14 будинків, 30 тис жителів без світла

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА