10:53 23.10.2021

КМДА відзначає низку проблем із запущеним без узгодження з містом прокатом електромопедів

2 хв читати
КМДА відзначає низку проблем із запущеним без узгодження з містом прокатом електромопедів

Компанія ТОВ "Зелектра", яка раніше підписала з Київською міською державною адміністрацією (КМДА) меморандум про співпрацю з операторами прокату електросамокатів, вивела на вулиці міста електромопеди, не погодивши це з КМДА.

"Усі електромопеди наразі припарковані на тротуарах, хоча за правилами дорожнього руху їх як повноцінний транспортний засіб потрібно паркувати на муніципальних паркомайданчиках", - цитує сайт Київської міськдержадміністрації заступника голови КМДА Костянтина Усова.

Він також додав, що з 2010 року в Україні користувачі мопедів повинні мати водійське посвідчення категорії А1 і реєструвати свій транспортний засіб.

"Тобто в електромопедів має бути державний номер, а не лише корпоративний, як на цих електромопедах. Також, згідно з ПДР мопед має рухатися лише біля правого краю дороги, разом із велосипедами та не перевищувати швидкість у 50 км/год. Наскільки мені відомо, у цих електромопедів швидкість обмежена програмою на рівні 40 км/год", - повідомив Усов.

Крім того, заступник голови КМДА нагадав, що за правилами водій і пасажир мають бути у застебнутих мотошоломах.

"Нам відомо, що найближчим часом ще один оператор прокату електросамокатів - ТОВ "Меркурі Україна" (ТМ Scroll) - планує вивести на вулиці Києва свої електромопеди. Уже наступного тижня ми проведемо з ними та профільними департаментами і комунальними підприємствами робочу зустріч, щоб напрацювати дорожню карту цивілізованого розвитку прокатних електромопедів у столиці", - заявив Усов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА