08:58 23.10.2021

В Узбекистані настав "день тиші" перед виборами президента

2 хв читати
В Узбекистані настав "день тиші" перед виборами президента

 

Ташкент. 23 жовтня. ІНТЕРФАКС - Передвиборна агітація кандидатів у президенти Узбекистану, яка почалася з дня їх реєстрації 20 вересня, закінчилася 22 жовтня.

"Відповідно до законодавства, передвиборча агітація в день виборів (24 жовтня - ІФ) і за день до початку голосування не допускається", - повідомив "Інтерфаксу" представник прес-служби Центральної виборчої комісії.

23 жовтня настав "день тиші". До закінчення голосування забороняється передвиборна агітація в ЗМІ, на каналах телерадіомовлення, не допускається проведення інших видів передвиборної агітації.

Представник прес-служби ЦВК зазначив, що кандидати у президенти були забезпечені рівними умовами проведення передвиборної агітації, що здійснюється через засоби масової інформації з використанням можливостей ЗМІ.

За його даними, кандидати ефективно використовували наданий їм на безоплатній основі ефірний час як на республіканських, так і на регіональних теле- і радіоканалах. В агітаційних цілях вони використовували безкоштовну друковану площу в газетах і журналах. Передвиборна кампанія кандидатів також здійснювалася в партійних газетах. Широко використовувалися і можливості інтернет-видань.

"За минулий період передвиборної агітації випадків порушення виборчого законодавства не спостерігалося", - наголосили в прес-службі.

Усі п'ять політичних партій, офіційно діючих в Узбекистані, зареєстрували кандидатів для участі у виборах. Рух підприємців і ділових людей - Ліберально-демократична партія Узбекистану (УзЛіДеП) зареєструвала кандидатом у президенти чинного главу держави Шавкат Мірзійоєва, Народно-демократична партія Узбекистану (НДПУ) - заступника голови центральної ради Максуду Варісову, Демократична партія "Міллій тікланіш" ("Національне відродження "), Соціал-демократична партія "Адолат" ("Справедливість") і Екологічна партія - своїх лідерів Алішера Кадирова, Бахрома Абдухалімова і Нарзулло Обломурадова.

Відповідно до законодавства країни, кандидати в президенти і депутати парламенту висуваються лише політичними партіями.

Президентські вибори в Узбекистані проводяться раз на п'ять років.

Мірзійоєв був обраний президентом Узбекистану на виборах у грудні 2016 року після смерті першого президента країни Іслама Карімова в вересні того ж року.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна розраховує на розширення допомоги Азербайджану у питаннях розмінування

Єрмак і кардинал Дзуппі обговорили повернення депортованих дітей та військовополонених

Нам потрібне суттєве прискорення постачання армії

Чоловіки призовного віку, які уточнили свої дані згідно із законодавством, зможуть подати заяви на отримання консульських послуг

Міноборони Франції оголосило про підготовку будівництва авіаносця - наступника "Шарля де Голля"

Зеленський подякував Латвії за рішення надати новий пакет військової допомоги Україні

Умєров представив особовому складу нового голову адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

Комітет міністрів Ради Європи ухвалив важливе рішення на шляху створення Спецтрибуналу щодо злочину агресії РФ

Українська авіація завдала ударів по 12 районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали одного ракетного і 29 авіаційних ударів по території України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА