20:25 19.10.2021

Будинки в США, в яких проводить обшуки ФБР, належать родичам Дерипаски

2 хв читати
Будинки в США, в яких проводить обшуки ФБР, належать родичам Дерипаски

Олег Дерипаска не є власником будинків у США, в яких проводить обшуки ФБР на підставі ордерів, пов'язаних із санкціями, заявила представник бізнесмена Лариса Бєляєва.

"ФБР дійсно наразі проводить обшуки в будинках, що належать родичам Олега Дерипаски. Обшуки проводяться на підставі двох судових ордерів, пов'язаних із американськими санкціями. Будинки, про які йдеться, розташовані в Нью-Йорку і Вашингтоні, сам Олег Дерипаска не є їх власником", - повідомила вона.

У вівторок телеканал NBC News з посиланням на представника ФБР повідомив про обшук у "будинку Дерипаски" у Вашингтоні. Журналіст NBC опублікував кадри, на яких видно, як співробітники ФБР стоять біля входу в будинок.

Санкції щодо Дерипаски були введені в квітні 2018 року підрозділом Мінфіну США (OFAC, Office of Foreign Assets Control). Одночасно до списку санкцій потрапили контрольовані ним компанії En+Group і "Русал", найбільший виробник алюмінію за межами Китаю. До початку 2019 року санкції з компаній були зняті, оскільки підприємець домовився про відмову від контролю над "Русалом", зберігши при цьому 35% голосуючих акцій En+Group.

Наприкінці минулого року агентство Bloomberg повідомило з посиланням на джерела, що європейські чиновники направили американському уряду інформацію про те, що Дерипаска, за їхніми даними, продовжує всупереч санкціям брати безпосередню участь в управлінні "Русалом" і впливати на його менеджмент. Йдеться про вказівки, які Дерипаска нібито давав топ-менеджерам "Русала" і En+, щоб ті переконували уряди західних країн і міжнародні організації протистояти поставкам алюмінію з Китаю, що зростають. Юристи Дерипаски, зі свого боку, стверджували, що жодних порушень режиму санкції з його боку не було.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

Нетаньягу заявив Блінкену, що не має наміру погоджуватися на завершення операції проти ХАМАСу, не відмовиться наступати на Рафах

Українська авіація завдала ударів по семи районах зосередження особового складу противника

За добу ворог завдав двох ракетних і 41 авіаудару, обстріляв понад 125 населених пунктів

У посольстві Італії відбулася церемонія передання трьох автомобілів швидкої допомоги для Харкова та Києва асоціацією La Memoria Viva

На фронті зафіксовано 100 бойових зіткнень, ЗС України відбили 33 атаки на авдіївському напрямку

Інформація росіян про нібито удар по штабу ЗСУ в Одесі - фейк

Унаслідок обстрілів у Нікополі пошкоджено медзаклад і два інфраструктурні об'єкти - голова ОВА

Окупанти обстріляли село під Харковом, загинула літня жінка - прокуратура

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА