13:02 18.10.2021

Поліція перевірятиме сертифікати про вакцинацію від коронавірусу за QR-кодом

2 хв читати
Поліція перевірятиме сертифікати про вакцинацію від коронавірусу за QR-кодом

Поліція перевірятиме сертифікати про вакцинацію від коронавірусу за QR-кодом із програми "Дія" або з паперового варіанту, повідомив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Україна Олексій Білошицький.

Як розповів Білошицький в ефірі програми "Сніданок з 1+1", Національна поліція України спільно з Міністерством цифрової трансформації України розпочала інтеграцію відповідного програмного забезпечення на планшети поліцейських для швидкої перевірки сертифікатів із "Дії" або з паперового варіанту.

"Перевірку проводитимуть з 21 жовтня працівники Держпродспоживслужби, Центру контролю і профілактики хвороб на місцях, а також працівники патрульної поліції в місцях великого скупчення людей, де може бути поширення хвороби, - під час перевезень, відвідувань закладів, ринків, торговельних майданчиків", - наводить слова начальника департаменту прес-служба Міністерства внутрішніх справ України.

Він зазначив, що в паперових свідоцтвах про вакцинацію обов'язково мають бути реквізити - інформація про вид щеплення, кількість доз щеплення, підпис лікаря та печатка офіційного закладу охорони здоров'я.

Як повідомлялося, на засіданні Кабінету Міністрів України від 11 жовтня внесли зміни до постанови №1236 про посилення правил для пасажирських перевезень у регіонах, де встановили "жовтий", "помаранчевий" або "червоний" рівні епіднебезпеки.

З 21 жовтня міжрегіональні перевезення пасажирів у регіонах із "жовтим", "помаранчевим" чи "червоним" рівнем будуть дозволені за умови наявності в усіх водіїв, екіпажу авіатранспорту та пасажирів одного з документів:

- документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації, або документа, що підтверджує отримання однієї дози вакцини для регіонів "жовтого" рівня епідемічної небезпеки;

- міжнародного, внутрішнього сертифіката або іноземного сертифіката, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 однією дозою вакцини або двома дозами вакцини, дозволених ВООЗ для використання в надзвичайних ситуаціях, негативний результат тестування методом ПЛР або одужання особи від хвороби, дію якого підтверджено за допомогою Єдиного державного порталу електронних послуг, зокрема з використанням "Дії";

- негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР або експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, що діє 72 години.

Нові правила стосуються і регулярних, і нерегулярних перевезень пасажирів. Ідеться про автомобільний транспорт на автобусних маршрутах, авіаційний і залізничний транспорт міжобласного сполучення.

Відповідні правила не застосовуватимуться до міських і внутрішньообласних перевезень.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА