12:47 17.10.2021

У головній мечеті Мекки скасували соціальну дистанцію

2 хв читати
У головній мечеті Мекки скасували соціальну дистанцію

У найбільшій мечеті світу аль-Харам у місті Мекка – центрі паломництва мусульман – у неділю вперше з початку пандемії COVID-19 провели молитву без заходів соціального дистанціювання, передають західні ЗМІ.

За їхніми даними, працівники аль-Харам відповідно до рішення відновити повноцінні служби прибрали з підлоги мечеті стікери, що допомагають вірянам дотримуватися достатньої дистанції одне від одного.

Саудівські ЗМІ відзначають, що тепер, після скасування заходів, Мекка прийматиме іноземців, які здійснюють Умру – мале паломництво в це місто.

При цьому, як зазначають ЗМІ, посилаючись на владу Саудівської Аравії, відвідувачі мечеті повинні бути повністю щеплені від COVID-19 і носити маски на її території. Крім того, для парафіян, як і раніше, обмежений доступ до головної мусульманської святині Каабі.

У липні через коронавірусні обмеження лише 60 тис. вакцинованих жителів країни змогли взяти участь у Хаджі - паломництві до Мекки в певну пору року.

Зазначається, що пандемія COVID-19 суттєво порушила проведення цих двох мусульманських паломництв, які, як правило, є великим джерелом доходу для королівства.

Саудівська Аравія в останні місяці поступово починає повернення до нормального життя. З 1 серпня Королівство почало приймати повністю вакцинованих від коронавірусу туристів. Крім того, з неділі щеплені вболівальники зможуть відвідувати спортивні заходи на всіх стадіонах країни та інших спортивних об'єктах.

У Саудівській Аравії з початку пандемії виявили понад 547 тис.випадків коронавірусу, понад 8,7 тис. інфікованих померли.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

Уночі атаковано чотири теплоелектростанції із серйозним пошкодженням обладнання

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Влада КНР має намір виплачувати населенню до $1,4 тис. при заміні старих машин на електромобілі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА