19:24 07.10.2021

Експерти Microsoft пов'язують з РФ майже 60% кібератак у світі

1 хв читати
Експерти Microsoft пов'язують з РФ майже 60% кібератак у світі

Росія активніше за інші країни організовує кібератаки у світі, стверджується в доповіді Microsoft щодо кібербезпеки, витяги з якої наводить у четвер агентство Associated Press.

Автори доповіді розглянули період з липня 2020 року по 30 червня 2021 року та дійшли висновку, що за 58% вчинених за підтримки держав кібератак стоїть саме Росія. Підрахунки здійснювалися на підставі власних даних Microsoft про кібератаки у світі.

Передбачається, що основними цілями цих хакерів ставали урядові відомства й аналітичні центри - в США, Україні, Великій Британії та європейських країнах-членах НАТО.

У Microsoft стверджують, що на аналогічний період 2019-2020 рр. на РФ припадало 52% зафіксованих у світі кібератак.

За 2020-2021 рр., за інформацією Microsoft, на другому місці за кількістю атак опинилася КНДР: її частка зросла з приблизно 11% до 23%. Частка кібератак, пов'язаних із КНР, скоротилася з 12% до 8%, проте в Microsoft зазначили, що ступінь їх успішності сягнула 44%.

AP уточнює, що в огляді Microsoft згадуються лише кібератаки, зафіксовані саме цією компанією.

Тим часом, наголошує AP, Microsoft, яка працює в тісному контакті з федеральними відомствами США, не повідомляє про хакерську активність, здійснювану за підтримки влади США.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА