13:45 04.10.2021

У Білорусі суд засудив українця до трьох років колонії за участь у протестах у Мінську

2 хв читати
У Білорусі суд засудив українця до трьох років колонії за участь у протестах у Мінську

У Білорусі суд засудив громадянина України до трьох років виправної колонії загального режиму за активну участь у групових діях, що грубо порушують громадський порядок, а також за псування майна у громадських місцях.

"Прокуратура Заводського району Мінська підтримала в суді державне обвинувачення у кримінальній справі стосовно 32-річного громадянина України Ф. ... З урахуванням наданих державним обвинувачем доказів суд Заводського району Мінська ухвалив обвинувальний вирок. На підставі ч.1 ст.342, ч.4 ст.16 і ст.341 Кримінального кодексу Республіки Білорусь Ф. призначено покарання у вигляді позбавлення волі на строк 3 роки з відбуванням у виправній колонії в умовах загального режиму", - йдеться в повідомленні на сайті Генеральної прокуратури в понеділок.

За даними Генпрокуратури, обвинувачений "у серпні-вересні 2020 року під час несанкціонованих масових заходів у центральній частині Мінська разом з іншими особами порушував громадський спокій і блокував рух транспорту, перешкоджав нормальній роботі підприємств і організацій".

"Крім того, для публічного вираження неправомірними способами своїх громадсько-політичних поглядів і протесту обвинувачений створив і адміністрував Telegram-чат, у якому планувалося і обговорювалося нанесення протестної символіки й написів на різні елементи міського середовища", - зазначено в повідомленні.

У Генпрокуратурі також заявили, що, "будучи організатором, Ф. підшукав і виготовив знаряддя і засоби злочину, зокрема аерозольну фарбу в балончиках, пензлі, рукавички, розчинник, трафарети". "Розподілив ролі виконавців, а також особисто взяв участь у нанесенні на фасади щонайменше 27 будівель написів і зображень протестного характеру. Внаслідок таких дій завдано збитків на суму понад Br2,5 тис. (близько $995 - ІФ)", - наголошується в повідомленні.

Вирок суду не набув законної сили, може бути оскаржений і опротестований в апеляційному порядку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна та Ізраїль на одному боці проти партнерства Росії та Ірану - Єрмак

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

Кількість постраждалих у Дніпрі зросла до 24 людей - голова ОВА

Зеленський відвідав один із командних пунктів 41 ОМБр, що обороняє Часів Яр

Польські протестувальники продовжують блокувати рух вантажівок у чотирьох ПП - Держмитслужба

США вивчають можливість постачання Ізраїлю танкових та артилерійських снарядів, військового транспорту більше ніж на $1 млрд - ЗМІ

G7 закликає КНР вплинути на РФ у зв'язку з агресією проти України

Обсяг вивантаження зерна в портах Великої Одеси знизився через обстріли припортової інфраструктури - УЗ

Ми побачили зрушення в питанні розблокування допомоги від США - Шмигаль

У Дніпрі суботу оголошено днем жалоби за загиблими

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА