12:56 19.09.2021

Скасування Канберрою контракту на створення підводних човнів не було несподіванкою для Парижа - прем'єр Австралії

1 хв читати
Скасування Канберрою контракту на створення підводних човнів не було несподіванкою для Парижа - прем'єр Австралії

Прем'єр-міністр Австралії Скотт Моррісон у неділю спростував звинувачення Франції, ніби Канберра ввела в оману Париж перед тим, як оголосити про скасування спільного контракту на будівництво атомних підводних човнів, повідомляють у неділю західні ЗМІ.

"Я думаю, у них (Франція - ІФ) були б всі причини усвідомлювати - у нас було глибоке і серйозне занепокоєння з приводу того, щоб можливості підводних човнів класу Attack не відповідали нашим стратегічним інтересам", - сказав Моррісон журналістам у Сіднеї.

"І ми дали дуже ясно зрозуміти, що ми ухвалимо рішення (за контрактом на будівництво підводних човнів - ІФ), ґрунтуючись на наших стратегічних інтересах", - продовжив прем'єр.

Він додав, що розуміє розчарування Франції у зв'язку з рішенням Канберри, однак, наголосив Моррісон, він не шкодує про дії Австралії, тому що "на першому місці - національні австралійські інтереси".

Раніше австралійський міністр оборони Пітер Даттон заявляв, що ще до домовленості про будівництво в Австралії атомних субмарин у співпраці зі США і Великою Британією Канберра заявляла Парижу про свою заклопотаність з приводу угоди щодо французьких підводних човнів.

Повний текст матеріалу доступний у стрічці новин за підпискою

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА