19:04 09.09.2021

Російські найманці на Луганщині обстріляли з мінометів слідчу групу СБУ, що збирала докази про їхню причетність до артобстрілів мирних жителів

1 хв читати
Російські найманці на Луганщині обстріляли з мінометів слідчу групу СБУ, що збирала докази про їхню причетність до артобстрілів мирних жителів

Оперативно-слідча група Служби безпеки України, яка працювала поблизу лінії зіткнення на Луганщині, потрапила під обстріл бойовиків "ЛНР", повідомляє прес-центр відомства в четвер.

"Співробітників спецслужби "накрило вогнем" під час роботи в Трьохізбенці. Там офіцери СБУ збирали докази, що підтверджують вину найманців в обстрілах мирних населених пунктів уздовж лінії розмежування. За оперативною інформацією, бойовики стріляли з заборонених Мінських угодами великокаліберних мінометів", - йдеться в повідомленні.

У ньому наголошується, що всі члени оперативно-слідчої групи СБУ живі.

"Наразі українська спецслужба продовжує збирати докази в кримінальному провадженні за фактом учорашнього обстрілу українських позицій. Це вже 64 провадження з початку року, яке СБУ відкрила за фактом обстрілів лише у Луганській області", - наголошують у СБУ.

У спецслужбі нагадують, що ввечері 8 вересня російські найманці обстріляли район тубдиспансеру в селі Трьохізбенка Щастинського району Луганської області.

"Вони використовували заборонене Мінських угодами великокаліберне озброєння. Унаслідок атаки зазнали поранень шестеро українських військовослужбовців. Крім того, застосована ворогом артилерія калібру 122 мм влучила в цивільні об'єкти та пошкодила житлові багатоповерхові та приватні будинки мешканців села Трьохізбенка", - наголошують правоохоронці.

Вони додають, що досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 258 Кримінального кодексу України (терористичний акт, що заподіяв тяжкі наслідки) за цим фактом триває під процесуальним керівництвом Луганської обласної прокуратури.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський вручив нагороди воїнам-піхотинцям

Україна вже отримала партію ракет для ЗРК Patriot - Міноборони Іспанії

МЗС Франції спростувало інформацію про те, що в Україну було відправлено французькі війська

Польща продовжить абонплату за надані термінали Starlink - віцепрем'єр Федоров

Парламент Естонії запропонував Естонській православній церкві порвати з Московським патріархатом

Пожежа на "Хімрезерві" не призвела до погіршення якості повітря - голова Кіровоградської ОВА

Зеленський: Президент Литви підтвердив свою участь у Саміті миру у Швейцарії та висловив готовність активно сприяти участі інших країн

Суд засудив ухилянта до трьох років позбавлення волі - прокуратура

МСЕК встановлюватиме ступінь втрати працездатності та інвалідності військовослужбовців на підставі рішення ВЛК - МОЗ

Зеленський і Каллас обговорили майбутній Саміт миру у Швейцарії та фіналізацію двосторонньої безпекової угоди

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА