16:51 31.08.2021

Україна приєднається до платформи Ради Європи для співпраці у сфері наркополітики, так званої Групи Помпіду

2 хв читати
Україна приєднається до платформи Ради Європи для співпраці у сфері наркополітики, так званої Групи Помпіду

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба направив листа генеральному секретарю Ради Європи Марії Пейчинович-Бурич, у якому інформує її про рішення України приєднатися з січня 2022 року до Групи Помпіду.

Як повідомляє у вівторок прес-служба Ради Європи, під час зустрічі з виконавчим секретарем Групи Помпіду Денисом Губером постійний представник України при Раді Європи Борис Тарасюк зазначив, що участь українських експертів у роботі групи сприятиме створенню та реалізації програм лікування залежностей, догляду та реабілітації людей з розладами, пов'язаними з вживанням психоактивних речовин, а також обміну інформацією про тенденції, пов'язані з незаконним обігом та вживанням наркотиків.

У Раді Європи нагадали, що наприкінці минулого місяця президент України Володимир Зеленський підписав рішення українського парламенту про приєднання України до Часткової угоди про створення Групи зі співробітництва у боротьбі проти зловживання наркотиками та їх незаконного обігу (Група Помпіду).

"Це рішення було ухвалено після десяти років плідної співпраці між Україною і Групою Помпіду, включно з відданістю багатьох політиків і фахівців, що працюють у сфері наркотиків, та їхньою підтримкою правозахисного підходу до наркополітики", - зазначили в Раді Європи.

"Рішення України приєднатися до Групи Помпіду - це ще один крок до вирішення проблем, пов'язаних із наркотиками, на основі цінностей Ради Європи, зокрема, шляхом інтеграції прав людини на всіх етапах розроблення наркополітики. Підвищена увага до прав людини є одним із ключових елементів оновленого мандата Групи Помпіду, ухваленого в червні 2021 року з нагоди її 50-річчя, який також було поширено на поведінку, спричинену звиканням до дозволених речовин (алкоголь або тютюн) і новими формами залежності (наприклад, азартні ігри в інтернеті та азартні ігри)", - йдеться в прес-релізі.

Крім того, в Раді Європи констатували, що, приєднавшись до Групи Помпіду, Україна отримає вигоду від оновленої політичної та правової бази, яка підтримуватиме роботу групи як ключовий міжнародний орієнтир для дотримання прав людини в наркополітиці. Зокрема, Україна отримає практичну міжнародну підтримку в боротьбі з незаконним обігом наркотиків, у тому числі доступ до спеціалізованих мереж правоохоронних органів і платформ професійного співробітництва для обміну оперативною та політичною інформацією, експериментів із гнучкими відповідями на боротьбу із залежностями XXI століття, як-от азартні гри в інтернеті, і новими ідеями досліджень і практики в галузі науково обґрунтованої профілактики та лікування розладів, пов'язаних із вживанням психоактивних речовин.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Жителя Миколаївщини, який шпигував для ворога за Силами оборони, засуджено до 15 років в'язниці

Україна та Ізраїль на одному боці проти партнерства Росії та Ірану - Єрмак

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

Кількість постраждалих у Дніпрі зросла до 24 людей - голова ОВА

Зеленський відвідав один із командних пунктів 41 ОМБр, що обороняє Часів Яр

Польські протестувальники продовжують блокувати рух вантажівок у чотирьох ПП - Держмитслужба

США вивчають можливість постачання Ізраїлю танкових та артилерійських снарядів, військового транспорту більше ніж на $1 млрд - ЗМІ

G7 закликає КНР вплинути на РФ у зв'язку з агресією проти України

Обсяг вивантаження зерна в портах Великої Одеси знизився через обстріли припортової інфраструктури - УЗ

Ми побачили зрушення в питанні розблокування допомоги від США - Шмигаль

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА