20:04 23.08.2021

За минулу добу американці евакуювали з Кабула близько 16 тис. людей

1 хв читати
За минулу добу американці евакуювали з Кабула близько 16 тис. людей

Близько 16 тис. осіб змогли покинути Кабул за останню добу завдяки місіям ВПС США, повідомив у понеділок на брифінгу в Пентагоні генерал Генк Тейлор, який відповідає в американському оборонному відомстві за логістичні операції.

"Ми продовжуємо надавати пріоритет військовій авіації для евакуації людей з Кабула. За даними на цей ранок, за останні 24 години 25 літаками С17, трьома - С130, і ще 61 військовим рейсом з Кабула вивезені приблизно 16 тис. людей", - сказав Тейлор.

За його словами, Пентагон продовжує фокусуватися на забезпеченні впевненої евакуації з Кабула через треті країни, зокрема, через Катар, ОАЕ, Кувейт, Бахрейн, а також Італію, Іспанію і Німеччину.

"Ми продовжуємо робити успіхи в справі завершення цієї місії. З кінця липня ми вивезли приблизно 42 тис. людей, з них 37 тис. з 14 серпня, коли почалася операція з евакуації. Все це свідчить про командну роботу, професіоналізм і відданість наших військових, колег, союзників і партнерів", - зазначив Тейлор.

Раніше в серпні рух "Талібан" захопив усі великі афганські міста, включно з Кабулом. У зв'язку з цим США були змушені активізувати евакуацію цивільних осіб з аеропорту Кабула. Сам аеропорт охороняють американські військові.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА