08:10 22.08.2021

Посольство США в Афганістані не рекомендувало американським громадянам самостійно добиратися до аеропорту в Кабулі

1 хв читати
Посольство США в Афганістані не рекомендувало американським громадянам самостійно добиратися до аеропорту в Кабулі

Американським громадянам в Афганістані слід утримуватися від спроб самостійно дістатися до столичного аеропорту з міркувань "потенційних загроз їхньої безпеки", повідомило посольство Сполучених Штатів у Кабулі.

У поширеному дипмісією повідомленні йдеться, що їм необхідно дочекатися "індивідуальних інструкцій від представників американського уряду".

За повідомленням телеканалу CNN, який посилається на джерела в Пентагоні, військові розробляють альтернативні маршрути доставки в аеропорт. Загрози походять від бойовиків угруповання ІД в Афганістані.

Раніше повідомлялося, що американські військові використовували три вертольоти, щоб доставити 169 американців з готелю Baron у Кабулі до столичного аеропорту, повідомив Пентагон.

Будівля готелю розташована всього в 200 метрах від аеропорту, наголошується в повідомленнях ЗМІ. Представник Пентагону Джон Кірбі заявив, що в четвер було схвалено рішення використовувати вертольоти, оскільки американці не змогли самостійно дістатися до воріт аеропорту.

Представники руху "Талібан", який захопив владу в Афганістані, взяли на себе зобов'язання не перешкоджати виїзду іноземних громадян, а також охочих покинути країну афганців. Водночас, за повідомленнями ЗМІ, усі, хто намагається дістатися до аеропорту, стикаються з великими труднощами, оскільки всі шляхи до нього контролюються блокпостами талібів.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА